زردی بچه ها را چگونه درمان کنیم؟
به گزارش گردشیا، خبرنگاران/مازندران عضو هیات مدیره انجمن نوزادان کشور از افزایش بستری و زردی در نوزادان اطلاع داد و گفت: همکاران برای درمان زردی از تجویز قرص فنوباربیتال خودداری نمایند.
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل دانشگاه علوم پزشکی بابل، دکتر یدالله زاهدپاشا استاد گروه بچه ها دانشگاه علوم پزشکی بابل با اشاره به اینکه متأسفانه شاهد بستری نوزادان با علائم زردی خیلی شدید و عارضه هستیم، اعلام کرد: دوره زردی نوزادان در 28 روز اول اطلاق می شود که در این دوره 60 درصد نوزادان رسیده و 100 درصد نوزادان نارس دچار زردی می شوند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل با اشاره به اینکه زردی کم به عنوان آنتی اکسیدان برای بدن مفید بوده و مانند اکسیژن 21 درصد عمل می کند، اظهار کرد: زردی شدید باعث سم در بدن تلقی شده و به ویژه سم برای سیستم عصبی مرکزی، آنسفالوپاتی، کری، اختلال ذهنی و حرکتی و درنهایت ممکن است منجر به مرگ شود.
زاهدپاشا توضیح داد: برای نوزادان تغذیه مکرر شیر مادر توصیه می شود و هیچ درمان دارویی روتین سرپایی برای درمان زردی نوزادان وجود ندارد ولی متأسفانه بعضی از پزشکان داروی فنوباربیتال را تجویز نموده و این دارو ضد تشنج و باعث خواب آلودگی در نوزادان می شود.
عضو هیات مدیره انجمن نوزادان کشور به همین دلیل بابیان اینکه نوزادی که خواب آلوده شود میل به خوردن شیر ندارد و این کم شیر خوردن باعث تشدید زردی می شود، اعلام کرد: برای والدینی که این دارو را برای نوزاد استفاده می نمایند اطمینان کاذب ایجاد می شود و تصور می نمایند نوزاد خوب شده ولی متأسفانه بعد از چند روز نوزاد بهبود نیافته و دچار خواب آلودگی و عارضه زردی شده و والدین مجبورند برای بستری نوزاد اقدام نمایند.
فوق تخصص نوزادان دانشگاه علوم پزشکی بابل اظهار داشت: برای درمان نوزادان از قرص فنوباربیتال استفاده نکنید و به والدین توصیه می کنیم قرص زردی به بچه ها ندهید حتی اگر پزشک تجویز نموده باشد.
یدالله زاهدپاشا با ذکر این نکته که قرنطینه در بحث کرونا نباید عامل مراجعه دیرهنگام برای درمان زردی نوزادان باشد، اعلام کرد: همه نوزادان بهتر است برای آنالیز زردی در روز سوم تولد توسط پزشک معالج یا سیستم بهداشتی مورد معاینه قرار بگیرند.
منبع: خبرگزاری ایسنا