حشره جدید از خانواده ریشکداران (تریپس) در دانشگاه ایلام کشف و ثبت جهانی شد
به گزارش گردشیا، دانشیار گروه گیاه پزشکی دانشگاه ایلام گفت: با همکاری گروه تحقیقی گیاه پزشکی دانشگاه ایلام پیروز به کشف و ثبت جهانی گونه ای حشره از خانواده ریشکداران (تریپس) شدم.

مجید میراب بالو، دانشیار گروه گیاه پزشکی دانشگاه ایلام در تبادل نظر با خبرنگار دانشگاه خبرنگاران، در مورد شناسایی نوعی حشره جدید گفت: حشره جدید از خانواده ریشکداران (تریپس) را هنگام تحقیق و مطالعه در رابطه با شناسایی حشرات استان ایلام از زیر برگ های ریخته شده پای درختان بلوط کوه مانشت شناسایی کردیم.
میراب بالو با بیان اینکه کشف و شناسایی نمونه های این حشره در سال 2016 صورت گرفت، اضافه نمود: با مطالعه و آنالیز این گونه جدید محرز شد که این حشره برای اولین بار شناسایی و کشف شده و سپس برای ثبت جهانی آن در سال 2019 اقدام های لازم انجام گرفت.
دانشیار گروه گیاه پزشکی دانشگاه ایلام یادآور شد: اسم این گونه جدید را به عشق دخترم بهار به نام Liophloeothrips baharae Mirab-balou نامگذاری کردم و مقاله مربوط به آن در مجله علمی (Vestnik Zoologii Fauna and Systematics) کشور اوکراین به چاپ رسید.
وی اضافه نمود: گونه کشف شده جنس ماده این حشره به اندازه یک هزار و 810 میکرون است و هنوز پیروز به کشف و شناسایی جنس نر آن نشده ایم.
میراب بالو با بیان اینکه با ثبت این حشره، در سال 2019 به عنوان محقق دانشگاه ایلام، دومین کشف خود را به ثبت جهانی رساندم، اظهار کرد: بهار سال جاری نیز پیروز به ثبت جهانی یک جفت حشره نر و ماده دیگر از خانواده تریپس ها با نام علمی Aeolothrips euphorbiae Mirab-balou شدم که گونه ای شکارگر است و از حشرات آفت تغذیه می نماید.
وی اعلام نمود: تریپس ها گروهی از حشرات متعلق به راسته بال ریشکداران (Thysanoptera) هستند که حشرات این راسته کوچک و باریک به طول 0/5-15 میلی متر هستند که انتشار وسیعی در سطح جهان دارند. در حقیقت تریپس ها در ردیف کوچک ترین حشرات قرار می گیرند و همین امر، مشاهده، جمع آوری و تشخیص دقیق و همچنین پرورش آن ها را با مشکل روبرو ساخته است و در حال حاضر حدود 6 هزار گونه از این راسته در جهان گزارش شده که از این تعداد، حدودا 220 گونه در ایران شناسایی شده است.
میراب بالو یادآور شد: با همکاری گروه تحقیقی گیاه پزشکی دانشگاه ایلام در سال های اخیر پیروز به ثبت جهانی چندین گونه حشره جدید شده ام.
منبع: خبرگزاری دانشجو