طرز تهیه سمبوسه مرغ و قارچ خوشمزه
به گزارش گردشیا، سمبوسه یکی از غذا های خوشمزه مخصوص جنوب ایران است که در حال حاضر در سراسر کشور به عنوان یک غذای محبوب و پر هوادار شناخته می گردد. عطر و طعم این غذای خوشمزه بیشتر به خاطر ادویه ها و چاشنی هایی است که در طبخ آن مورد استفاده قرار می گیرد. سمبوسه معمولا در مهمانی ها و تولد ها هم بسیار مورد توجه قرار می گیرد، چون خیلی سریع آماده می گردد و نسبتا غذای کم هزینه ای است لذا معمولا پای ثابت مهمانی های عصرانه و تولد است.
سمبوسه انواع مختلفی دارد مثل سمبوسه سیب زمینی، سمبوسه گوشت، سمبوسه مرغ، سمبوسه پیتزایی و سمبوسه هندی که در این مطلب طرز تهیه سمبوسه مرغ را برای شما در نظر گرفته ایم. برای تهیه سمبوسه مرغ از نان لواش، مرغ، سبزیجات معطر، فلفل سیاه و قرمز و بعضی مواد دیگر استفاده می گردد.
مواد اولیه سمبوسه مرغ و قارچ
سینه مرغ 2 عدد
هویج کوچک 1 عدد
ساقه کرفس 1 ساقه
قرص استاک مرغ 1 عدد
پیاز عظیم 2 عدد
فلفل دلمه ای 1 عدد
قارچ ورقه ای شده 150 گرم
گشنیز تازه 150 گرم
رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری
پودر زنجبیل 1 قاشق غذاخوری
زردچوبه 1 قاشق مرباخوری
نمک 1 قاشق چایخوری
فلفل سیاه به میزان لازم
فلفل قرمز به میزان لازم
روغن مایع به میزان لازم
نان لواش به میزان لازم
نکات مربوط به مواد اولیه
1- نکات مربوط به مرغ
برای اینکه مرغ خوش طعم تر گردد به جای آب آن را با استاک، ساقه کرفس، پیاز و هویج بپزید. استاک یا آب گوشت، مرغ، ماهی یا سبزیجات از حرارت دادن استخوان ها به همراه سبزیجات ساقه ای و تعداد محدودی ادویه تهیه می شوند. استاک در انواع سوپ، سس و بسیاری از غذا های دیگر مورد استفاده قرار گرفته و تاثیر بسیاری در طعم و مزه غذا ها دارد می توانید استاک را خودتان در منزل تهیه کنید یا اینکه به صورت آماده از سوپر مارکت ها خریداری کنید.
2- نکات مربوط به پیاز
خیلی از اوقات که برای خریدن پیاز به بازار های میوه و تره بار می رویم در مغازه رنگ های مختلفی از پیاز ها را می بینیم بدون توجه به اینکه هر کدام از این پیاز ها مصارف مشخصی دارند آن را می خریم در واقع دم دست ترین پیاز را انتخاب می کنیم غافل از اینکه ممکن است پیاز انتخاب شده برای مصرفی که در نظر داریم مناسب نباشد.
اگر بخواهیم به طور مختصر در مورد کاربرد انواع پیاز شرح دهیم باید از پیاز زرد که معروف ترین عضو خانواده پیاز ها است آغاز کنیم این پیاز بهترین گزینه برای پخت و پز است پیاز سفید از پیاز زرد طعم ملایم تری دارد از نظر کاربرد تقریبا مثل پیاز قرمز هست، می گردد آن را خام خورد و یا در سالاد ها و دیپ ها از آن استفاده کرد. این پیاز برای غذا های مکزیکی هم بهترین گزینه هست.
پیاز قرمز نسبت به پیاز سفید و زرد، فیبر بیشتری دارد و به خاطر رنگ زیبایش می توان از آن برای تزئین بشقاب غذا هم استفاده کرد علاوه بر این برای کبابی کردن، سالاد و ساندویچ ها هم انتخاب مناسبی است. پیاز های قرمز به اندازه کافی عطر و طعم به غذا نمی دهند بنابراین معمولا برای پخت و پز مورد استفاده قرار نمی گیرند.
3- نکات مربوط به فلفل دلمه ای
همان طور که می دانید فلفل دلمه ای سبزی پر خاصیتی است که مصرف آن به تمامی افراد به ویژه بچه ها توصیه شده است. این سبزی دارای سه رنگ سبز، زرد و قرمز می باشد که رنگ سبز آن طعم قوی تری دارد. فلفل دلمه ای به دلیل مواد مغذی از جمله ویتامینی که دارد منشا درمان سرما خوردگی محسوب شده و همچنین برای درمان کم خونی، حفاظت از چشم و تقویت قوه بینایی و نیز برطرف یبوست بسیار مفید است.
ته فلفل دلمه برجستگی هایی وجود دارد فلفل دلمه هایی که چهار برجستگی در زیر خود دارند ماده هستند فلفل دلمه ماده پر تخم است و طعم شیرینی دارد لذا برای تهیه انواع سالاد و خام خواری مناسب تر از فلفل نر است. فلفل دلمه ای که سه برجستگی در زیر خود دارد نر است تخم کمتری دارد و تند تر است برای غذا پختن از آن استفاده می گردد و در آشپزی کاربردی تر است و بر عکس فلفل دلمه ماده بعد از تفت و پختن اصلا تلخ نمی گردد و خوشمزه باقی می ماند.
بیشتر بخوانید- طرز تهیه سمبوسه گوشت خانگی به سبک مخصوص بندری ها
- طرز تهیه راتای مرغ، فینگرفودی مجلسی و خوشمزه
- طرز تهیه کاناپ مرغ، فینگرفود مجلسی و خوشمزه
طرز تهیه سمبوسه مرغ و قارچ
1- سینه مرغ را شسته با کمی نمک، فلفل، زردچوبه و مقدار کمی آب + قرص استاک + 1 عدد پیاز نگینی خرد شده + هویج + کرفس بپزید. حرارت دادن را آن قدر ادامه دهید تا آب مرغ به خوردش رفته و تقریبا بی آب گردد. حال، ظرف را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید تا گوشت مرغ خنک گردد، سپس آن ها را ریش ریش کنید برای ریش ریش کردن سینه مرغ می توانید از همزن یاری بگیرید.
2- پیاز را به صورت خلالی خرد کنید در روغن تفت دهید سپس فلفل دلمه ای را به صورت نگینی ریز خرد کنید گشنیز را هم تمیز بشویید، ریز خرد کنید و به همراه فلفل دلمه ای و پیاز به مرغی که تفت خورده اضافه کنید بعد هم زنجبیل و فلفل قرمز را اضافه کنید و حدود 3 دقیقه بعد از روی حرارت بردارید در صورت تمایل می توانید 1 قاشق رب را هم تفت دهید و به مواد اضافه کنید. در مرحله بعد قارچ را به صورت ورقه ای خرد کنید در تابه ای جدا با حرارت بالا تفت دهید تا آب نیندازد بعد از سرخ شدن به مواد اضافه کنید.
3- نان های لواش را در ابعاد 7 در 30 سانتی متری برش بزنید سپس مقداری از مخلوط آماده شده را روی لبه نان قرار دهید و گوشه نان را روی مواد برگردانید به طوری که یک مثلث درست گردد. مثلث را مجددا روی نان برگردانید این کار را تا جایی ادامه دهید که قسمت کوچکی از نان باقی بماند این قسمت را کاملا به داخل مثلث ها برگردانید تا هنگام سرخ شدن مواد به بیرون نریزد.
4- وقتی که همه سمبوسه ها را به روش گفته شده آماده کردید تابه ای ترجیحا کوچک با عمق زیاد را انتخاب کنید تابه را روی حرارت قرار دهید حدود 2 تا 3 دقیقه بعد که جسم تابه گرم شد 4 تا 5 قاشق روغن مایع داخل آن بریزید وقتی روغن داغ شد سمبوسه ها را داخل تابه بچینید اجازه دهید سمبوسه ها کاملا طلایی شوند بعد با یاری کفگیر سوراخ دار آن ها را از تابه خارج کنید و داخل آبکش فلزی قرار دهید تا روغن اضافه آن خارج گردد فقط حواستان باشد سمبوسه ها را روی هم نگذارید تا خمیر نشوند.
5- موقع سرو سمبوسه، آن ها را داخل آبکش فلزی پایه دار قرار دهید زیر آبکش یک سینی بگذارید و سینی را داخل فری که از قبل روی دمای 170 درجه سانتی گراد قرار داده اید قرار دهید حدود 5 دقیقه که بماند هم روغن اضافه آن کشیده می گردد هم اینکه گرم می گردد توجه کنید نباید سمبوسه ها روی هم قرار بگیرند. می توانید سمبوسه را بعد از پیچیدن سرخ نکنید بلکه بسته بندی کنید داخل فریزر قرار دهید و موقع مصرف سرخ کنید.
6- برای تهیه سمبوسه مرغ رژیمی می توانید پس از پیچیدن سمبوسه ها آن ها را در سینی فر بچینید و روی آن ها کمی روغن مایع بزنید و در فر از قبل گرم شده با دمای 180 درجه سانتی گراد به مدت 20 دقیقه قرار دهید تا برشته گردد می توانید گریل فر را در پنج دقیقه آخر روشن کنید تا سمبوسه ها برشته تر شوند.
منبع: فرارو