غذاهای خیابانی استانبول که باید حتماً امتحان کنید
به گزارش گردشیا، استانبول، شهری که پل ارتباطی بین شرق و غرب است نه تنها با تاریخ غنی و معماری باشکوهش قلب ها را تسخیر می نماید بلکه با طعم های بی نظیر غذاهای خیابانی اش نیز تجربه ای فراموش نشدنی برای هر گردشگری رقم می زند. قدم زدن در کوچه پس کوچه های استانبول و بوی دل انگیز غذاهای آماده شده در دکه ها، خود داستانی دیگر است. اگر قصد سفر به این شهر مجذوب کننده و سفر با تور استانبول را دارید در این مقاله با ما همراه باشید تا شما را با بعضی از برترین غذاهای خیابانی استانبول آشنا کنیم.
معرفی غذاهای محلی ترکی
غذاهای ترکی به خصوص آن هایی که در خیابان ها پیدا می شوند بازتابی از تاریخ چندصد ساله امپراتوری عثمانی و تنوع فرهنگی این سرزمین هستند. تأثیر آشپزی ایرانی، مدیترانه ای، خاورمیانه ای و بالکانی در این غذاها به وضوح دیده می شود. استفاده از گوشت، سبزیجات تازه، ادویه های معطر و لبنیات، ستون فقرات آشپزی ترکی را تشکیل می دهند.
شما می توانید با آشنایی با مسیرهای پرواز به استانبول و تهیه بلیط هواپیما به راحتی به این شهر زیبا سفر کنید و علاوه بر بازدید از جاذبه های تماشای شهر از غذاهای خوشمزه آن بچشید.
در ادامه با خبرنگاران همراه باشید تا شما را با بعضی از این غذاها که حتماً باید در سفر به استانبول آنها را یک بار هم که شده امتحان کنید، آشنا کنیم.
1. بالیک اکمک، ماهی تازه بین دو تکه نان
بالیک اکمک یکی از خوشمزه ترین غذاهای استانبول است. این ساندویچ خوشمزه شامل ماهی تازه سرخ شده در کره و روغن زیتون است که در نان ترد و خوش عطر قرار می گیرد. محله های کاراکوی و امین ونو، بهشت های خیابانی این خوراکی محبوب هستند که شما می توانید آن را از دکه ها تهیه کنید.
باید این را هم اضافه کنیم که چشیدن این غذا در کنار سواحل استانبول و طعم ماهی تازه، همراه با سبزیجات و چاشنی های مخصوص، شما را به عمق فرهنگ دریایی ترکیه می برد. شما می توانید برای سفر به استانبول و چشیدن این غذا به وسیله سایت و امکانات خبرنگاران رزرو هتل و خرید بلیط هواپیما استانبول را به سادگی انجام دهید.
2. کوفته، توپک های گوشتی پر از عطر و ادویه
در میان غذاهای خوشمزه سنتی استانبول کوفته یکی از پرطرفدارترین ها به شمار می رود. اگر قصد سفر با تور استانبول پائیز را دارید اصلاً نباید تجربه چشیدن این کوفته های خوشمزه را از دست بدهید. در ادامه شما را با دو نوع از محبوب ترین کوفته های استانبول آشنا می کنیم.
- مرجیمک کوفتسی
مرجیمک کوفتسی یکی از سنتی ترین غذاهای استانبول است که مخصوص گیاه خواران طراحی شده و طعمی فوق العاده دارد. این کوفته های خوشمزه از ترکیب عدس، بلغور و سبزیجات خردشده تهیه می شوند و طعمی لذیذ و تند دارند که هر لقمه از آن لذتی فوق العاده به شما می بخشد.
مرجیمک کوفتسی با ادویه های معطری همانند زیره، نعناع خشک، ریحان، فلفل قرمز و سیاه ترکیب می شود که طعمی گرم و دلپذیر به آن می بخشد. این غذا اغلب به عنوان پیش غذا در رستوران ها سرو می شود و بافت نرمش، آن را به یکی از انتخاب های محبوب میان گیاه خواران تبدیل نموده است. با استفاده از راهنمای سفر به استانبول به سادگی می توانید به این شهر زیبا سفر کنید غذاهای خیابانی آن را امتحان کنید.
- کادین بودو کوفته
کادین بودو کوفته از شگفت انگیزترین و خوشمزه ترین غذاهای استانبول است. این کوفته ها از گلوله های کوچک گوشتی تهیه می شوند که در آرد و تخم مرغ غلتانده شده و بعد سرخ می شوند. نتیجه کار، کوفته هایی با بافتی نرم و طعمی لذیذ است که هر ذائقه ای را راضی می نماید.
کادین بودو کوفته نه تنها به عنوان یک غذای اصلی انتخابی عالی است بلکه به خاطر شکل مجذوب نماینده و رنگ طلایی خود به عنوان یک پیش غذا نیز محبوبیت دارد. این غذا را می توان به راحتی در خانه تهیه نموده و با چاشنی های مختلف یا سس های مخصوص سرو کنید.
گفتنی است که تور استانبول خانوادگی یکی از انواع تورهایی است که می توانید از آن استفاده نموده و با سفر به این شهر با فرهنگ غذایی آن بیشتر آشنا شوید.
3. لاهماجون؛ پیتزای ترکی، جواهری در قلب خیابان های استانبول
لاهماجون، نگین خوراکی های خیابانی ترکیه، یک تجربه غذایی بی نظیر است که به آن لقب پیتزای ترکی را داده اند. این دایره خوش طعم، بر پایه خمیر تُرد پیتا تهیه شده و با آمیزه ای هنرمندانه از گوشت چرخ نموده مرغوب، پیاز، گوجه و جعفری تازه پوشانده می شود.
عطر تند و دلپذیر این غذای لذیذ، آن را در جای جای شهرهای توریستی محبوب نموده است؛ معمولاً در وعده های ناهار یا شام سرو می شود. توصیه اکید ما امتحان کردن لاهماجون هایی است که در تنورهای چوبی پخته شده اند و طعمی اصیل دارند.
پرطرفدارترین دسرهای ترکی
استانبول بهشت دوستداران شیرینی و دسر نیز هست. هر گوشه و کنار این شهر تاریخی، عطر دل انگیز شیرینی های تازه پخته شده به مشام می رسد و نوید تجربه ای فراموش نشدنی را می دهد.
سفر به استانبول با تور استانبول لوکس بدون چشیدن طعم های بی نظیر دسرهای ترکی تجربه ای ناقص خواهد بود. در ادامه با ما همراه باشید تا با پرطرفدارترین دسرهای این شهر آشنا شوید.
1. باقلوا، سلطان دسرهای ترکی
بدون شک، باقلوا پادشاه بلامنازع دسرهای ترکی است و در صدر فهرست ما قرار می گیرد. این شیرینی لذیذ از لایه های نازک خمیر فیلو که با مغز پسته یا گردو پر شده اند و در شربتی شیرین و معطر غوطه ور می شوند تهیه می شود.
باقلوای خوب، ترد و لطیف است و با هر گاز، طعمی بهشتی را در دهان شما پخش می نماید. مغازه های قدیمی و مشهوری مانند حافظ مصطفی (Hafiz Mustafa) و قالی اوغلو کاراکوی (Karaköy Güllüoğlu) برترین باقلواهای استانبول را ارائه می دهند.
2. کونفه، ترکیبی جادویی از شیرینی و پنیر
کونفه یک دسر داغ و فوق العاده است که هواداران پروپاقرصی دارد. این شیرینی از رشته های نازک کادایف تهیه می شود که لابه لای آن پنیر مخصوصی قرار گرفته و سپس در فر پخته می شود تا پنیر ذوب و کادایف طلایی شود.
در نهایت، شربت داغ روی آن ریخته شده و با پسته آسیاب شده تزیین می شود. ترکیب طعم شور پنیر با شیرینی شربت، کونفه را به تجربه ای بی نظیر تبدیل می نماید.
بسیاری از رستوران های سنتی و کافه های مخصوص این دسر را به برترین شکل سرو می نمایند. با رزرو آنلاین تور استانبول از سایت خبرنگاران و بعلاوه آشنایی با مسیرهای پرواز استانبول از این شهر گردشگری تماشا کنید و برترین و خوشمزه ترین دسرها را بچشید.
3. لوکوم یا راحت الحلقوم معروف ترکیه
لوکوم که در ایران به راحت الحلقوم معروف است، یکی از قدیمی ترین و محبوب ترین شیرینی های ترکی به شمار می رود. این مکعب های ژله ای، نرم و جویدنی، در طعم های متنوعی از جمله گلاب، پسته، فندق، نعنا، و میوه های خشک عرضه می شوند.
لوکوم نه تنها یک دسر خوشمزه است، بلکه یک سوغاتی ایده آل نیز محسوب می شود. در هر بازار و شیرینی فروشی در استانبول، به خصوص در بازار بزرگ و بازار ادویه می توانید مرغوب ترین لوکوم ها را پیدا کنید.
4. دوندورما، بستنی کشدار ترکی
دوندورما، همان بستنی کش دار و مقاوم در برابر ذوب شدن ترکی است که نه تنها یک خوراکی بلکه یک نمایش سرگرم نماینده نیز به شمار میرود. فروشندگان ماهر دوندورما با حرکات نمایشی و شوخ طبعی خاص خود تجربه خرید آن را فراموش نشدنی می نمایند.
این بستنی به علت وجود صعلب (ریشه ارکیده وحشی) و شیر بز بافتی منحصر به فرد و کش دار دارد. در کنار خیابان های شلوغ، میدان ها و منطقه ها توریستی مانند سلطان احمد و تکسیم فروشندگان دوندورما را خواهید یافت و می توانید در تجربه سفر مقرون به صرفه به استانبول این دسر خوشمزه را امتحان کنید.
5. سوتلاچ، فرنی شیر و برنج
سوتلاچ یا فرنی شیر و برنج یک دسر ساده اما بسیار خوشمزه و دل چسب است. این دسر از شیر، برنج، شکر و کمی نشاسته تهیه می شود و اغلب با دارچین تزیین می شود. نوع فرنی سوتلاچ که در فر پخته می شود و رویه ای کاراملی و طلایی دارد بسیار محبوب است و طعم بی نظیری دارد. رستوران های سنتی و کافه ها، سوتلاچ را به عنوان یک دسر خانگی و اصیل سرو می نمایند.
لازیزدونر و سایر اسنک های ترکی سریع
وقتی صحبت از غذاهای خیابانی سریع و لذیذ در استانبول می شود، نام لازیز دونر اولین چیزی است که به فکر می رسد. گرچه استانبول دنیایی از اسنک های سریع و خوشمزه را در خود جای داده که هر کدام طعم و شیوه پخت منحصر به فردی دارند. در ادامه شما را با لازیز دونر و چند مورد از محبوب ترین اسنک های سریع ترکی که باید در سفر به استانبول امتحان کنید آشنا می کنیم.
لازیز دونر: انقلابی در دنیای دونر
شاید نام لازیز دونر برای بسیاری از علاقه مندان به غذای ترکی آشنا باشد. این غذا که در سال های اخیر به سرعت محبوبیت یافته نه تنها یک دونر معمولی نیست، بلکه تجربه ای متفاوت از این غذای کلاسیک را ارائه می دهد.
- لازیز دونر معمولاً از گوشت تازه و با کیفیت بالا، عمدتاً مرغ یا گوشت گاو استفاده می نماید که طعم و بافت فوق العاده ای به دونر می بخشد.
- برخلاف دونرهای سنتی که غالباً با کاهو، گوجه و پیاز سرو می شوند، لازیز دونر از مخلفات متنوع و خلاقانه تری مانند انواع فلفل، سبزیجات کبابی، پنیرهای خاص و قارچ استفاده می نماید.
- سس های لازیز دونر راز محبوبیت بیشتر آن هاست. این سس ها که معمولاً ترکیباتی منحصر به فرد از ماست، سیر، ادویه ها و گیاهان معطر هستند طعمی فراموش نشدنی به دونر می بخشند.
- لازیز دونر معمولاً در بسته بندی های مدرن و بهداشتی ارائه می شود و تجربه ای تمیز و لذت بخش را برای مشتریان فراهم می نماید.
سیمیت، حلقه نان خوشمزه و محبوب ترک ها
سیمیت هم موردی دیگر در فهرست غذاهای استانبول و در واقع نان گرد و خوش طعمی است که از خیابان های ترکیه تا کافه های شیک، همه جا پیدا می شود. این نان سنتی که با دانه های کنجد طلایی تزیین شده، عطر و طعمی فوق العاده دارد و هیچ کس نمی تواند در مقابل آن مقاومت کند.
پخت سیمیت روی آتش، به آن بافتی ترد و طعمی خاص می بخشد که در اولین لقمه، شما را به دنیای سنتی ترکیه می برد. سیمیت به عنوان یک صبحانه یا عصرانه سریع، همراه با چای یا قهوه سرو می شود. معمولاً مردم ترکیه آن را با پنیر خامه ای، گردو، زیتون یا حتی نوتلا ترکیب می نمایند و از آن لذت می برند.
کومپیر
این غذا یکی دیگر از غذاهای خیابانی استانبول است و در واقع سیب زمینی تنوری غول پیکری با مغز نرم و کرمی است که با انواع مواد دلخواه مانند پنیر، ذرت، زیتون، سوسیس، سالاد الویه و سس های متنوع پر می شود. این غذای مقوی و خوشمزه را می توانید در محله اورتاکوی با چشم انداز بسفر پیدا کنید.
ایسلاک برگر
ایسلاک برگر یا برگر خیس یک برگر کوچک و نرم است که در سس سیر و گوجه فرنگی پخته می شود و معمولاً به صورت داغ و تازه سرو می شود. این برگر کوچک اما پرمایه یکی از محبوب ترین اسنک های شبانه در استانبول است و طعمی بسیار خاص و متفاوت دارد.
چرا غذاهای خیابانی استانبول منحصر به فرد هستند؟
آنچه غذاهای خیابانی استانبول را منحصر به فرد می نماید ترکیبی از میراث غذایی تاریخی فرهنگی و مواد اولیه تازه است. این غذاها نسل به نسل منتقل شده اند و هر کدام داستانی از گذشته را در خود دارند.
تنوع بالای این غذاها از غذاهای اصلی تا دسرها و نوشیدنی ها هر سلیقه ای را پوشش می دهد. علاوه بر این قیمت بسیار مناسب و دسترسی آسان به این خوراکی های خوشمزه آن ها را به بخشی جدایی ناپذیر از تجربه گشت و گذار در استانبول تبدیل نموده است.
برترین زمان سفر به استانبول پاییز است و در این زمان می توانید علاوه بر بازدید از تماشای های این شهر تماشای از غذاهای لذیذ و خوشمزه این شهر بچشید و لذت ببرید.
جمع بندی
در این مقاله از خبرنگاران به معرفی برترین غذاهای خیابانی استانبول و بعلاوه دسرها، صبحانه ها، اسنک ها و معروفترین غذاهای این شهر پرداختیم. اگر قصد بازدید از این شهر تماشای را دارید با استفاده از خدمات گردشگری خبرنگاران می توانید تمام ضروریات سفر از خرید بلیط هواپیما تا رزرو هتل و تور را به سادگی انجام داده و از اقامت خود در این شهر گردشگرپذیر لذت ببرید.
سؤالات متداول
مشهورترین غذاهای خیابانی استانبول کدامند؟
بالیک اکمک، کومپیر و دونر کباب همگی از جمله مشهورترین غذاهای خیابانی استانبول هستند.
خوشمزه ترین دسرهای ترکی کدامند؟
از جمله این دسرها می توان به باقلوا، کونفه، لوکوم و دوندورما اشاره نمود.
لذیذترین صبحانه های ترکی کدامند؟
از جمله این صبحانه ها می توان به املت منه من، کارپوز سالاتاسی، بوروک، گوزلمه و چیلبیر اشاره نمود.
معروفترین غذاهای ترکی در استانبول کدامند؟
دونر کباب، آدانا کباب و اسکندر کباب از جمله معروفترین این غذاها هستند.
منبع: الی گشت