شیرینی بادامی عید نوروز ، نکات ترک نخوردن و پفکی شدن مثل قنادی
به گزارش گردشیا، شیرینی بادام یا شیرینی بادامی، یکی از با اصالت قزوینی است که هم با مواد ساده ای درست می گردد و هم می توان برای طولانی مدت آن را نگهداری کرد. شیرینی بادامی را به روش های مختلف می توان تهیه کرد. در این مقاله از در ، ما طرز تهیه شیرینی بادامی پفکی قزوین برای عید به روش های مختلف با آرد و بدون آرد در فر و بدون احتیاج به پخت را به شما آموزش خواهیم داد.

طرز تهیه شیرینی بادامی در یک نگاه
برای درست کردن شیرینی بادامی خانگی برای عید به روش قنادی های معروف، روغن جامد ذوب شده، پودر قند و پودر هل را با همزن بزنید. سپس آرد و مغز بادام پودر شده را اضافه کنید. همه مواد را با هم ترکیب کنید تا یکدست شوند و حالت خمیری بگیرد. بعد، خمیر را با وردنه باز کنید و قالب بزنید. خمیرهای فرم گرفته شیرینی بادامی را در طبقه وسط فر بپزید و سرو کنید.
جزییات و رسپی بدون احتیاج به پخت شیرینی بادامی قزوینی را در ادامه این مطلب مطالعه کنید.
جشنواره زمستانه جایزه باران
در جشنواره جایزه باران ، با خرید هر 300 هزار تومان از کل فاکتور و خرید هر 100 هزار تومان از برندهای حامی جشنواره، 1 امتیاز کسب نموده و در قرعه کشی روزانه، یک دستگاه پژو 207 شرکت داده خواهید شد. این جشنواره از 1 دی ماه به مدت 3 ماه (30 اسفندماه) برگزار خواهد شد. قرعه کشی هر روز، بر اساس خرید روز قبل، انجام می گردد و لایو قرعه کشی، هر روز ساعت 17 از اینستاگرام (okcs.ir@) پخش خواهد شد.
برندهای حامی جشنواره:
دلستر، نوین زعفران، فامیلا، ساحل کنار، کلییر، لوکس، داو، پریل، پرسیل، شاوما، تاژ، هراز، شف هو، مای لیدی، رعنا، بهروز، مزمز، نستله، عقاب، نادی، دنت، رامک، باراکا، اوه.
مواد لازم برای تهیه شیرینی بادامی با آرد در فر
مواد اولیه | مقدار مورد احتیاج |
آرد قنادی | 3 لیوان فرانسوی دسته دار (330 گرم) |
پودر بادام | 1 لیوان فرانسوی دسته دار (60 گرم) |
پودر قند | 1 لیوان فرانسوی دسته دار (110 گرم) |
روغن جامد | 1 لیوان فرانسوی دسته دار (130 گرم) |
خلال بادام، خلال پسته یا کنجد | برای تزیین روی شیرینی بادامی |
کاغذ روغنی | برای پخت شیرینی بادامی |
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 30 دقیقه
مدت زمان مورد احتیاج برای پخت شیرینی بادامی: 10 تا 15 دقیقه
مراحل طرز تهیه شیرینی بادامی خانگی با پیمانه (روش اول)
طرز تهیه شیرینی بادامی قزوین مثل بسیار ساده است ولی در عین حال گزینه بسیار خوبی به عنوان انواع شیرینی با ماندگاری بالا و مناسب عید، محسوب می گردد. برای پختن این شیرینی عید، در ادامه ترتیب مراحل طرز تهیه شیرینی بادامی در فر را رعایت کنید.
مرحله اول: بادام ها را آماده کنید
برای طرز تهیه شیرینی بادامی با پیمانه لیوان، ابتدا بادام ها را آماده کنید. اگر از پودر بادام آماده استفاده می کنید، احتیاجی به انجام این مرحله نیست. بادام ها را بشکنید. مغز آنها را جدا کنید و در یک ظرف بریزید. روی بادام ها را آب بریزید تا آنها را بپوشاند. حدود 30 دقیقه تا 1 ساعت صبر کنید تا پوست بادام ها ور بیاید و به راحتی جدا گردد.
مرحله دوم: بادام ها را پودر کنید
سپس غشای نازک قهوه ای یا پوسته نازک بادام ها را جدا کنید. بادام ها را در دمای محیط بگذارید تا کمی رطوبت خود را از دست بدهند و خشک شوند. روغن جامد را در یک کاسه یا ظرف مناسب بریزید و روی حرارت غیر مستقیم، به، ذوب کنید. اجازه دهید روغن بعد از ذوب شدن، کمی از دما بیفتد و در این فاصله، بادام ها را در آسیاب بریزید و پودر کنید تا یکدست شوند.
مرحله سوم: بقیه مواد شیرینی را با هم مخلوط کنید
در یک کاسه، روغن ذوب شده را به همراه پودر قند () بریزید و با همزن برقی، آنها را کاملا مخلوط کنید تا بافت مایه شیرینی پوک و رنگ مخلوط، کرمی و روشن گردد. سپس پودر هل را اضافه کنید. می توانید به جای پودر هل از عرق هل یا گلاب هم بهره ببرید.
در صورت تمایل می توانید انواع روغن، هل و قند را به روش های خرید و اینترنتی از فروشگاه های بخرید.
مرحله چهارم: خمیر شیرینی بادامی را درست کنید
در ادامه، پودر بادام را در کاسه حاوی مخلوط روغن، پودر قند و هل بریزید و با لیسک هم بزنید. سپس آرد الک شده به تدریج و طی 3 تا 4 مرحله اضافه کنید. مخلوط را با نوک انگشتانتان، ورز دهید، طوری که مواد با هم کاملا ترکیب و یکدست شوند ولی روغن نیندازند. در آخر باید خمیری داشته باشید، که به دست نمی چسبد ولی مواد آن به هم چسبندگی کافی دارند.
مرحله پنجم: وسایل پخت شیرینی بادامی را آماده کنید
خمیر شیرینی بادامی با پودر قند، احتیاج به استراحت ندارد و استراحت دادن اختیاری است. بعد از اینکه خمیر را آماده کردید، کف یک سینی فر را با کمی روغن چرب کنید یا کاغذ روغنی بیندازید و کنار بگذارید. فر را روشن و روی دمای 160 درجه سانتی گراد تنظیم کنید تا گرم گردد.
مرحله ششم: خمیر شیرینی بادامی را فرم دهید
در زمان گرم شدن فر، روی یک سطح را سلفون یا پلاستیک فریزری بگذارید. خمیر شیرینی را روی آن بگذارید و یک پلاستیک یا سلفون دیگر، روی خمیر قرار دهید. با وردنه خمیر را باز کنید تا قطر آن به نیم یا یک سانتی متر برسد. سپس با کاتر یا قالب دلخواه، خمیر را قالب بزنید. همه خمیر را به همین شکل قالب بزنید و روی آنها را با خلال بادام ()، خلال پسته () یا کنجد تزیین کنید.
مرحله آخر: شیرینی بادامی را بپزید
خمیرهای شیرینی بادامی قالب زده شده را در سینی فر بچینید، طوری که کمی با هم فاصله داشته باشند. سپس سینی را در فر گرم شده بگذارید و به مدت 10 تا 15 دقیقه صبر کنید تا رنگ زیر شیرینی ها تغییر کند. همه شیرینی ها که پختند، آنها را از فر بیرون بیاورید. اجازه دهید شیرینی ها از دما بیفتند و سرد شوند. سپس آنها را از سینی یا کاغذ روغنی جدا نموده و در ظرف سرو بچینید.
مواد لازم برای تهیه شیرینی بادامی بدون آرد و بدون پخت
مواد اولیه | مقدار مورد احتیاج |
مغز بادام | 200 گرم |
پودر قند | 150 گرم |
گلاب | 4 تا 5 قاشق غذاخوری |
رنگ خوراکی | به مقدار دلخواه |
خلال پسته یا خلال بادام | به مقدار دلخواه |
شکر (دانه درشت) | برای غلتاندن شیرینی بادامی |
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 15 دقیقه
مدت زمان مورد احتیاج برای آماده شدن شیرینی بادامی: 3 تا 4 ساعت
مراحل طرز تهیه شیرینی بادامی خانگی بدون فر (روش دوم)
در این روش از تهیه شیرینی بادامی قزوینی، این شیرینی اصلا احتیاجی به پخت ندارد و می توان به رنگ ها و طرح های مختلف آن را تهیه کرد. در ادامه طرز تهیه شیرینی بادامی بدون آرد و بدون فر را به ترتیب دنبال کنید.
مرحله اول: پودر بادام را آماده کنید
برای طرز تهیه شیرینی بادامی با پودر قند، بادام ها را یا به صورت آماده تهیه کنید یا بادام ها را مانند روش قبل، بخیسانید، پوست بگیرید و پودر کنید. در مجموع برای این مقدار مواد به 200 گرم پودر بادام احتیاج داریم. پودر قند را الک کنید و در یک کاسه بریزید. سپس پودر بادام را هم اضافه کنید.
مرحله دوم: خمیر شیرینی بادامی را آماده کنید
در ادامه، گلاب و رنگ خوراکی را به کاسه بیفزایید و ورز دهید تا مایه شیرینی حالت خمیری بگیرد و یکدست گردد. می توانید از چند رنگ خوراکی بهره ببرید و هر تکه خمیر را به یک رنگ مختلف درآورید. خمیر را به خوبی ورز دهید تا رنگ در کل خمیر پخش گردد.
مرحله سوم: خمیر شیرینی بادامی را فرم دهید
بعد از آماده شدن خمیر شیرینی بادامی، به مقدار یک کشک یا توپ کوچک از خمیر شیرینی بردارید و بین دست هایتان گلوله کنید. خمیر را در یک سینی بگذارید. همه خمیر را به همین شکل فرم دهید و در دمای محیط یا در یخچال بگذارید تا خودش را بگیرد.
مرحله آخر: شیرینی بادامی یخچالی را سرو کنید
حدود 2 تا 3 ساعت بعد که شیرینی ها سفت و آماده شدند، آنها را در صورت دلخواه، داخل شکر دانه درشت بغلتانید. سپس شیرینی های بادامی را با چای یا به عنوان تنقلات عید، میل کنید.
شکر را به روش های خرید حضوری و اینترنتی از فروشگاه های بخرید.
نکات مهم در طرز تهیه شیرینی بادام قزوین با ماندگاری بالا برای عید
- طرز تهیه شیرینی بادامی تبریز یا شیرینی قرابیه بادام تبریزی هم مشابه طرز تهیه شیرینی بادامی با آرد است. با این تفاوت که در تهیه آن از سفیده تخم مرغ و وانیل هم استفاده می گردد.
- برای اینکه عطر هل در شیرینی بادام، بیشتر حس گردد، بهتر است دانه های هل را در یک تابه روی حرارت تفت دهید و بعد آنها را آسیاب کنید.
- مقدار پودر هل یا عرق هل در تهیه شیرینی بادامی، کاملا سلیقه ای است.
- می توانید در دستور پخت شیرینی بادامی از چاشنی ها و عطر دهنده های متنوعی مثل زعفران دم نموده، گلاب، پودر دارچین، پودر زنجبیل، وانیل و … بهره ببرید.
- شیرینی بادامی را تا جایی بپزید که زیر شیرینی تغییر رنگ بدهد و رنگ آن به طلایی بزند.
- زمان پخت شیرینی بادامی، بسته به مقدار شیرینی ها، ضخامت شیرینی بادامی و دمای فر متفاوت بوده و بین 10 تا 13 دقیقه متغیر است.
- مدت زمان نگهداری شیرینی بادامی عید، حدود 2 هفته در یخچال و در ظرف دربسته است. اگر مکان و دمای نگهداری شیرینی مناسب نباشد، به سرعت کیفیت خود را از دست می دهد و بافت و طعم آن تغییر می نماید.
فوت و فن های خوشمزه شدن و پفکی شدن شیرینی بادامی قزوین
چرا شیرینی بادامی ترک می خورد؟
استفاده زیاد از آرد و ورز دادن بیش از حد مایه شیرینی بادامی، باعث ترک خوردن آن در زمان وردنه کشی و قالب زدن شیرینی می گردد.
چرا شیرینی بادامی پودر می گردد؟
- علت پاشیدن و پودر شدن شیرینی بادامی این است که آرد شیرینی کم بوده است.
- شیرینی به مقدار کافی نپخته است.
- شیرینی را به محض پختن، از کاغذ روغنی جدا نموده اید. در حالی که ابتدا شیرینی باید به مقدار کافی سرد گردد.
چرا شیرینی بادامی بعد از پخت سفت می گردد؟
- از ورز دادن زیاد خمیر شیرینی بادامی، پرهیز کنید. اگر خمیر شیرینی در اثر ورز دادن زیاد، روغن بدهد، شیرینی شما در نهایت بعد از پخت، سفت می گردد.
- شیرینی بادامی را نباید زیاد از حد بپزید.
- به جای روغن، از کره استفاده نکنید چون هم بافت شیرینی سفت تر شده و هم زمان نگهداری آن، کوتاه تر می گردد.
- برای نگهداری از شیرینی، از ظرف دربسته و دمای یخچال بهره ببرید.