راهبرد جدید چین در خاورمیانه

به گزارش گردشیا، چین با انتصاب شیه شیائویان سفیر سابق و دیپلمات کهنه کار خود در ایران به عنوان فرستاده ویژه برای حل بحران سوریه، نشان داد که در حال اجرای راهبردی جدید و فعال در منطقه خاورمیانه است.

راهبرد جدید چین در خاورمیانه

با تور چین سفری خاطره انگیز را تجربه کنید.

به گزارش ایرنا و براساس آنچه کارشناسان مسائل سیاسی می گویند، پکن دیگر حاضر به تبعیت از راهبرد آمریکا و بعضی از کشورهای همسایه سوریه نیست و مخالفت های آنها برای ورود پکن به این منطقه برای چین ارزش خود را از دست داده است.

مایکل سینگ مدیرکل موسسه سیاستگذاری خاور دور آمریکا در این باره به روزنامه ساوت چاینا از هنگ کنگ گفت: مساله فقط نمادین نیست. چین می خواهد بخشی از طرح ها و موضوعات خاورمیانه باشد.

وی می افزاید: سوریه اکنون حساس ترین مساله خاورمیانه است. بحران این کشور پای بازیگرانی چون اتحادیه اروپا، آمریکا و روسیه را به میدان باز نموده است و چین نمی خواهد از این قافله عقب بماند.

شیاشیان استاد دانشگاه یون نن در جنوب غرب چین نیز می گوید: ما و روس ها در سازمان ملل همیشه مخالفت خود را با سیاست های غرب و آمریکا در سوریه نشان داده ایم و جلوی مشکل سازی های آنها را با وتو خود گرفته ایم.

وی اضافه کرد: امروز برای چین حضور در سوریه از هر زمان دیگری مهمتر است. اگر نجنبیم دیر خواهد شد و اوضاع از کنترل خارج می گردد.

او چین را یک قدرت مهم خواند که می تواند در امور پناهندگان و جنگ زدگان سوری، مذاکرات صلح و بازسازی پس از جنگ در سوریه نقش حیاتی داشته باشد.

استاد دانشگاه یون نن با اشاره به اینکه چین در حال اجرای طرح احیای جاده ابریشم است، اضافه کرد: باید از منافع کشورها و چین با ورود به مسائل منطقه خاورمیانه که بیش از 340 میلیارد دلار تبادلات تجاری با چین دارد، حفاظت گردد.

وی تاکید نمود که ورود چین به این موضوعات می تواند توازنی را که تاکنون در بعضی موارد به نفع آمریکا و غرب بوده است، تغییر دهد و کشورهای خاورمیانه نیز ایفای نقش فعالتر پکن را در خاورمیانه و سوریه خواهان هستند.

ساوت چاینا می نویسد که چین برای حراست از منافع امنیتی و مالی، خود را ملزم به افزایش نفوذ در خاورمیانه می داند.

این کشور حتی در راستای کوشش های دیپلماتیک خود برای حل بحران سوریه، دی ماه سال گذشته میزبان ولید المعلم معاون نخست وزیر و وزیر امور خارجه سوریه و همچنین هیاتی به سرپرستی خالد خوجه رئیس گروه موسوم به ائتلاف مخالفان سوریه به فاصله دو هفته بود.

دولت پکن همیشه نگرانی شدید خود را از توسعه تروریسم و خطر آن برای خود و دیگر کشورها را یادآور شده و تاکید نموده که در این راستا هر کاری که بتواند انجام می دهد تا تروریسم گسترش پیدا نکند.

منبع: همشهری آنلاین
انتشار: 13 آبان 1398 بروزرسانی: 7 مهر 1399 گردآورنده: gardeshia.ir شناسه مطلب: 543

به "راهبرد جدید چین در خاورمیانه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "راهبرد جدید چین در خاورمیانه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید