خبرنگاران سومین مدرسه صنایع دستی پایتخت افتتاح شد
به گزارش گردشیا، تهران- خبرنگاران- سومین مدرسه صنایع دستی و نخستین مرکز کسب و کار با حضور مدیریان شهرداری و میراث فرهنگی استان تهران در فرهنگسرای سرو افتتاح شد.
اگر علاقمند به دریافت بهترین خدمات تحصیل کانادا هستید با ما همراه شوید، با مجری مستقیم ویزای تحصیلی کانادا، با دریافت مشاوره رایگان از مجربترین تیم مهاجرتی کانادا، بهترین مسیر را به سوی مدارو، کالج ها و دانشگاه های کانادا انتخاب کنید.
به گزارش روز سه شنبه خبرنگاران، تا به امروز 2 مدرسه صنایع دستی در بوستان المهدی منطقه 9 و فرهنگسرای اشراق منطقه 4 مورد بهره برداری نهاده شده است که بیش از 1200 هنرجو بعضی از رشته های سنتی و کاربردی را در این محیط ها آموزش می بینند.
مدیر فرهنگسرای سرو در این مراسم اظهارداشت: هدف از ایجاد این مدارس هنرهای سنتی، آموزش صرف برای رده سنی جوان جامعه نبوده بلکه با تاسیس آنان بتوان مفاهیم تئوری و عملی هنرهای دستی را به تمامی اقشار جامعه آموزش دهیم.
رویا فتحی با اشاره به اینکه تجربه ایجاد مدارس صنایع دستی در پایتخت بسیار ارزشمند و ماندگار بوده است خاطر نشان کرد: ایجاد مدارس صنایع دستی به صورت خاص بخش مالی را مورد هدف قرار نمی دهد بلکه تاسیس این مراکز می توانند در ارتقای هنر، آداب و رسوم و فرهنگ کشور تاثیرگذار باشد.
وی اضافه نمود: رشته های مختلف فلزی، چوب، رو دوزی و بافت های داری و همچنین 40 زیر مجموعه این رشته ها در این مدرسه آموزش داده می گردد.
فتحی همچنین به نخستین مدرسه کسب و کار در منطقه 6 تهران اشاره نمود و گفت: هدف از ایجاد این مرکز فراهم شدن آموزش های لازم کسب و کار برای رده سنی 9 تا 18 سال خواهد بود.
مدیر فرهنگسرای سرو با بیان اینکه امروزه تکنیک های مختلف کسب و کار و تبلیغات می تواند به افزایش فروش و بازار یابی محصولات فراوریی منجر گردد خاطر نشان کرد: شیوه درست بازاریابی، برند سازی و تبلیغات می تواند به فروش بیشتر محصولات صنایع دستی یاری کند.
صنایع دستی نماد عینی جهش اقتصاد و فراوری کشور
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان تهران در این مراسم به شعار سال جاری جهش فراوری اشاره نمود و اضافه نمود: صنایع دستی نماد عینی این شعار است چرا که توجه به این بخش می تواند اقتصاد کشور را شکوفا کند.
پروانه حیدری گفت: در این مدارس در زمینه بسته بندی و طراحی محصولات صنایع دستی گام هایی مطلوبی را برای فروش محصولات فراهم خواهد شد
وی ادامه داد: هم اینک در مدارس صنایع دستی پایتخت 10 رشته هنری از جمله سراجی سنتی، حکاکی، چرم، رودوزی ها، قلم زنی، پارچه بافی، میناکاری، نساجی سنتی، زیور آلات سنتی و خراطی و منبت چوب هنرجویانی زیادی مشغول آموزش هستند.
به گفته معاون صنایع دستی استان تهران، آموزش و دریافت گواهی مهارت در بخش فراوری صنایع دستی کافی نبوده بلکه باید زمینه توسعه فراوری فراگیر انجام گردد.
صنایع دستی پس از جنگ دنیای دوم با محتوای هنری و فرهنگی مورد توجه کشورهای پیشرفته نهاده شد و 10 ژوئن (20 خرداد) سال 1964 میلادی، نخستین کنگره دنیای با شرکت مسوولان اجرایی استادان دانشگاه، هنرمندان و صنعتگران بیش از 40 کشور دنیا در نیویورک برگزار گردید که در قطعنامه پایانی این کنگره، تاسیس شورای دنیای صنایع دستی به عنوان نهاد وابسته به یونسکو تصویب شد.
با تأسیس سازمان ملل متحد، محافظت از میراث های فرهنگی بشری بر عهده یونسکو یا سازمان تربیتی ـ علمی و فرهنگی ملل متحد گذاشته شده است. که از سال 1964 میلادی با تأسیس شورای دنیای صنایع دستی، در قالب یکی از ارگانهای وابسته به یونسکو، صنایع دستی و سنتی به صورت بخشی از حیات فرهنگی مالی ملل مورد توجه نهاده شد و ایران نیز از سال 1347 (1968 میلادی) توسط سازمان صنایع دستی ایران به عضویت شورای دنیای صنایع دستی و به عضویت مجمع آسیا و اقیانوسیه شورا درآمد.
براین اساس همچنین در این مراسم پوستر سومین مدرسه نصایع دستی و نخستین مدرسه کسب و کار در فرهنگسرای سرو با حضور معاون فرهنگی سازمان فرهنگی هنری شهرداری، مدیرکل بازرسی سازمان فرهنگی هنری شهرداری و جمعی از هنرمندان در این محل رونمایی شد.
منبع: ایرنا