احتمال 2 تا 3 طغیان کرونا در یکسال آینده ، پاشنه آشیل کرونا در کشور کجاست؟ ، موارد بستری در ICU هشدار دهنده است

به گزارش گردشیا، معاون کل وزارت بهداشت از کاهش 50 درصدی موارد بستری و همچنین 70 درصدی مرگ و میر ناشی از کرونا در کشور اطلاع داد.

احتمال 2 تا 3 طغیان کرونا در یکسال آینده ، پاشنه آشیل کرونا در کشور کجاست؟ ، موارد بستری در ICU هشدار دهنده است

از پروفایل اینستاگرام بهروز ازند دیدن نمایید.

به گزارش خبرنگاران به نقل از ایسنا، دکتر ایرج حریرچی در ارتباط ویدئو کنفرانسی با خبرنگاران و در بخش نخست صحبت هایش، گفت: در حال حاضر نسبت به زمان اوج کرونا در کشور، بیش از 50 درصد موارد بستری و حدود 70 درصد موارد مرگ و میر ناشی از کرونا در کشور کاهش یافته است.

  • فرایند نزولی کرونا در اغلب استان های کشور

وی اضافه نمود: همچنین در بیشتر استان های کشور خوشبختانه فرایند نزولی بیماری به صورت قابل توجهی مشاهده می گردد. این دستاورد نتیجه اقدامات مناسب مردم، دولت و مجموعه نظام است. اما تاکید می کنم که در این شرایط که بازگشایی ها و کاهش فاصله گذاری اجتماعی به صورت تدریجی و هوشمند انجام می گردد، هرگونه غفلتی می تواند عوارض جبران ناپذیر و شدیدی را در پی داشته باشد.

  • احتمال دو تا سه طغیان بیماری در دنیا طی یک سال آینده

حریرچی ادامه داد: به طور واضح می گویم که تا کشف دارو و واکسن بیماری، در بیشتر کشورهای دنیا حدود دو الی سه طغیان دیگر بیماری طی یک سال آینده در پیش رو خواهیم داشت. بنابراین هر گونه غفلت فردی می تواند هم خود فرد و هم خانواده وی را در معرض ابتلا، ابتلای شدید و مرگ و میر قرار دهد و تعدد غفلت های فردی ممکن است فجایع منطقه ای، ملی و دنیای را ایجاد کند.

وی اضافه نمود: به همین دلیل از مردم درخواست می کنیم تا حد امکان به شعار در خانه بمانیم و پرهیز از ترددهای غیرضروری وفادار بمانند و این دستاوردهای بزرگ را کماکان نگهداری نموده و ادامه دهند.

  • هشدار نسبت به کاهش مراجعات بهداشتی و درمانی مردم

وی ادامه داد: موضوع مهم دیگر سایر مراجعات بهداشتی درمانی مردم است. قبل از شیوع کرونا به طور متوسط روزانه دو میلیون و 350هزار بار مردم به سیستم بهداشتی درمانی دولتی و خصوصی مراجعه می کردند که مراجعه به پزشک، بهورز، مراقب سلامت، داروخانه، آزمایشگاه، رادیولوژی و ... را شامل می گردد. اما در دو ماه اخیر این مبحث به طرز قابل توجهی کاهش یافته است. غیر از موارد غیرضرور، اما تعدادی موارد ضرور مراجعه داریم و به عنوان مثال سالانه نزدیک 15میلیون بار واکسن به بچه ها و افراد بالغ تزریق می کردیم و هر گونه تعلل در واکسیناسیون می تواند عوارض جبران ناپذیری در انواع بیماری ها نظیر دیفتری، سیاه سرفه، کزاز، فلج اطفال، هاری و ... بر جای گذارد.

  • مراقبت های بارداری، واکسیناسیون و مراجعات مراقبتی بچه ها را جدی بگیرید

حریرچی تاکید نمود: مردم مراجعات مناسب را در این زمینه داشته باشند. همچنین سالانه حدود یک میلیون و چندصدهزار بارداری در کشور ثبت می گردد. مادران باردار احتیاج به مراقبت دارند و ضروری است در این زمینه حتما مراجعات خود را داشته باشند تا دچار انواع عوارض حاملگی و ... نشوند.

وی اضافه نمود: همچنین از خانواده ها خواهشمندیم مراجعات مراقبتی بچه ها زیر پنج سال از نظر کنترل وزن و قد و ... را داشته باشند و همکاران ما نیز بتوانند خدمت رسانی را داشته باشند.

حریرچی تاکید نمود: در خصوص کرونا بعضی بیمارستان های خاص مان و بعضی از مراکز بهداشتی و درمانی و بعضی از مطب ها درگیر هستند و در این مراکز هم اقدامات حفاظتی مناسب انجام می گردد. سایر مراکز اصلا خدمت رسانی به کرونا ندارند و مراجعات ضرور برای فشار خون، دیابت، بیماری های روان و ... را انجام دهید.

  • شروع اعمال جراحی در بیمارستان ها و احتیاج به خون

وی در بخش دیگری از صحبت هایش گفت: در اواخر اسفند ماه در تامین خون مورد احتیاج مراکز درمانی به بحران خوردیم، اما خوشبختانه با اطلاع رسانی مناسب مقداری از بحران خارج شدیم. اما توجه کنید که اعمال جراحی در بیمارستان ها شروع شده و احتیاج به خون داریم. بر همین اساس از مردم می خواهیم اهدای خون به خصوص در ماه رمضان را در نظر داشته باشند. از بیماران کرونایی خصوصا آن دسته از بیمارانی که بیماری سبک داشتند می خواهیم که بعد از اتمام بیماری و دوره بهبود، از اهدای پلاسما مضایقه ننمایند.

  • کرونا هنوز واکسن و داروی اختصاصی ندارد

وی همچنین اضافه نمود: تاکید می کنم هنوز هیچ واکسن و داروی اختصاصی برای کووید 19 ساخته و کشف نشده، بیشتر داروهای ضدویروس که برای این بیماری به کار گرفته شده اند، اثر کم یا متوسط دارند و یا بی اثر هستند. راهنماهای بالینی نوشته شده توسط دانشمندان عضو کمیته علمی وزارت، مبتنی بر شواهد علمی و روز دنیا است و تجویز هر دارویی خارج از فهرست دارویی کشور و راهنماهای کمیته علمی، مجاز نبوده و همراهان بیمار را سرگردان خواهد نمود. وزارت بهداشت ضمن درک احساسات خانواده های بیماران بویژه بیماران بدحال، درخواست می نماید که به خدمتگزاران خود در وزارت بهداشت اعتماد نمایند و اجازه دهند بیماران مطابق با اصول علمی و صحیح درمان شوند.

حریرچی گفت: هشدار می دهم و اعلام می کنم عرضه و خرید هر دارویی خارج از داروخانه های رسمی کشور اعم از بیمارستانی و غیربیمارستانی، یا تقلبی است و یا قاچاق و می تواند اثر بسیار زیانباری در بیماران داشته باشد. اعتمادی به موثر بودن این داروها نیست و خواهش می کنم از اتلاف منابع مالی خود برای تامین این چنین داروهایی اجتناب کنید.

وی همچنین در ادامه با اشاره به انتشار بعضی اخبار نادرست و کذب، گفت: در کل دنیا و در کشور ما اپیدمی و گستردگی خبرهای دروغ و نادرست و توصیه های بی اساس و بی مبنا از گستردگی و اپیدمی خود کرونا بیشتر است. تاکید می کنم بیشتر مواردی که در فضای مجازی منتشر می گردد از توصیه های چهره به چهره گرفته تا توصیه هایی نسبت به مصرف بعضی غذاها و میوه ها و موادی دیگر، بیشترا بی اساس است. از طرفی هم حدود چهار ماه است که این ویروس در دنیا گسترش یافته و علم دنیا نسبت به آن محدود است. خواهش مان آن است که در دریافت اطلاعات این بیماری به مراجع رسمی یعنی وزارت بهداشت و رسانه ملی اعتماد کنید.

  • سه استراتژی اصلی مقابله با کرونا

معاون کل وزارت بهداشت اضافه نمود: ما به سه استراتژی اصلی مقابله با کرونا کماکان وفاداریم؛ ابتدا فاصله گذاری اجتماعی و رعایت مسایل بهداشتی در حدبیشتر ممکن؛ چراکه باید چرخ اقتصاد و معیشت بچرخد و در عین حال نیز چرخ انتشار کرونا متوقف گردد.

وی ادامه داد: استراتژی دوم نیز شناسایی بیماران مبتلا که بیشترا کم علامت و بی علامت هستند و همچنین ایزوله کردن آنها در محل مناسب است. اقدام بعدی نیز شناسایی افرادی که با بیماران در تماس بوده اند و جداسازی آنها از سایر افراد است. خوشبختانه اقدامات زیادی در این زمینه در وزارت بهداشت در حال اجرا است. تعداد افرادی که به وسیله غربالگری و شناسایی بیماران بی علامت و همچنین افرادی که تماس نزدیک با مبتلایان داشته اند، تقریبا دارد با کسانی که مبتلا شده اند و خودشان مراجعه می نمایند، برابر می گردد. این موضوع را ادامه می دهیم.

  • بازگشایی ها براساس خرد جمعی و تصمیم گیری های ملی است

معاون کل وزارت بهداشت در پاسخ به سوالی درباره بازگشایی های اخیر و افزایش ترددها در کشور، گفت: در ستاد ملی مقابله با کرونا و در کمیته های کارشناسی ستاد ملی و در کمیته های کارشناسی وزارت بهداشت و وزارت کشور، بحث های متعددی اجرا شده و بازگشایی ها بر اساس خرد جمعی و تصمیم گیری های ملی انجام می گردد. هیچ تعجیلی در بازگشایی ها وجود ندارد و ما فقط ملزم هستیم که عمدتا ملاحظات مالی و معیشتی مردم و همچنین ملاحظاتی که درباره سلامت روانی و مسائل تفریحی، فرهنگی و مذهبی مردم را هم مورد توجه قرار دهیم.

وی اضافه نمود: آنچه مسلم است، این است که برای مجموع تصمیم گیران سلامت، مردم در اولویت هستند و اگر ببینیم بازگشایی ها، اثر مضر قابل توجهی داشته باشد، دو اقدام اساسی برای آن پیش بینی شده است؛ یکی تاخیر در بازگشایی های آینده و دوم اینکه ممکن است در بازگشایی های قبلی هم تجدید نظر گردد و بازگشت نسبی یا کامل به شرایط قبلی انجام گردد. ما از مردم درخواست می کنیم که به میزانی که بازگشایی ها افزایش می یابد، رعایت مسائل بهداشت فردی و فاصله گذاری فیزیکی باید از سوی مردم افزایش یابد. در عین حال مجموعه دستگاه های اجرایی دولت هم باید اقداماتی انجام دهند. به هر حال اگر بازگشایی ها زیاد باشد و حمل و نقل عمومی کشش آن را نداشته باشد، یکی از مکان های مهم برای آلودگی محسوب می گردد. بنابراین باید تدابیر خوبی را در این زمینه بیندیشیم. باید توجه داشته باشند که با توجه به شرایطی که در سایر کشورهای با شیوع متوسط و بالا داشتیم، بازگشایی هایمان مبتنی بر برنامه ریزی های مناسبی است.

حریرچی ادامه داد: نکته مهم این است که هر بازگشایی اثرش را در افزایش یا کاهش موارد بیماری، حدود پنج روز تا یک هفته بعد در بیماران سرپایی، 15 روز بعد بر بار بستری و یک ماه بعد بر بار مرگ ومیر بیماری نشان می دهد. حال با توجه به اینکه ما نسبت به سه هفته پیش موارد بستری مان 50 درصد و موارد مرگ ومیرمان 70 درصد کاهش پیدا نموده است که امیدواریم همین فرایند ادامه یافته و بازگشایی ها اثر سوئی نداشته باشد.

  • تعداد موارد بستری در ICU همچنان هشداردهنده است

وی درباره بعضی اظهارات ضد و نقیض در زمینه شرایط کرونا در کشور و به ویژه در استان هایی مانند تهران، گفت: در اظهاراتی که گفته و بیان می گردد از نظر من هیچ تناقضی وجود ندارد. فرایند نزولی در پذیرش بیماران بستری و مرگ و میر در بیشتر استان های کشور وجود دارد، اما نکته مهم این است که وقتی روزانه 300 بیمار جدید در استان تهران بستری می گردد، گرچه نسبت به هفته های اخیر کمتر است، اما باز هم هشداردهنده است. تعداد بیماران بستری در آی سی یو ما هنوز هشدار دهنده است. درست است که مرگ و میر ناشی از کرونا در استان های کشور به زیر 100 کاهش یافته، اما هر یک مرگ هشدار دهنده است. 90 مورد مرگ در کشور یا 300 مورد بستری در تهران یا 1000مورد بستری جدید در کشور فقط عدد و رقم نیست، بلکه هر یک از این افراد عزیزان یک خانواده هستند. ما باید هشدار دهیم و در عین حال مردم را هم باید از فرایند نزولی و موفقیت های مردم و نظام در این حوزه آگاه کنیم. بیماری در کل کشورها و شهرها با یک مورد ایجاد شده و گسترش یافته است. بنابراین موارد جدید هم به تنهایی می توانند نگران نماینده باشد.

وی در پاسخ به سوال دیگر ایسنا درباره شرایط تخت های آی سی یو گفت: باید توجه کرد که هر بیماری که در آی سی یو پذیرش شده، بدحال محسوب نمی گردد. بلکه تعدادی از بیماران مان در آی سی یو هستند که مراقبت بیشتری احتیاج دارند. در عین حال باید توجه کرد که ظرفیت تخت های آی سی یو ما نسبت به اواخر اسفند و اوایل فروردین که در مضیقه قرار داشتیم و کار طاقت فرسایی داشتیم، در حال حاضر از نظر تعداد تخت خالی آی سی یو و ذخیره آی سی یو شرایط مان بهتر است و با توجه به تجربه ای که حاصل شده، ارجاع به تخت ها و بخش آی سی یو به موازات کاهش بار بیماران بیمارستانی، مقداری کاهش یافته است.

  • سرو حضوری در رستوران ها همچنان ممنوع

حریرچی در پاسخ به سوال دیگر ایسنا، درباره نحوه فعالیت های رستوران ها در ماه رمضان، گفت: در حال حاضر فرقی از نظر ماه رمضان و غیر رمضان وجود ندارد، فعلا سِرو حضوری به طور کلی در رستوران ها ممنوع است و به صورت بیرون بر می توانند اقدام نمایند که قواعدی دارد که جزییات آن را صنف مربوطه ارائه خواهد نمود.

حریرچی در پاسخ به سوال دیگری درباره بعضی اظهارات مبنی بر وجود اختلافاتی میان مسئولان ستادی وزارت بهداشت با مسئولان استانی در زمینه شرایط کرونا در کشور، گفت: ما و مجموعه دانشگاه هایمان مانند ید واحد عمل می کنیم و هیچگونه اختلافی حتی جزئی بین وزارت بهداشت و مدیران محیطی وجود ندارد و وزارت بهداشت نقش حمایتی خودش را از استان های مختلف کشور انجام می دهد. در عین حال ما ملاحظات مالی و معیشتی مردم و جامعه را در نظر می گیریم، اما سلامت مردم اولویت اصلی ماست.

  • تهران؛ پاشنه آشیل ابتلا به کرونا برای کل کشور

وی اضافه نمود: در عین حال پیش از این هم اعلام کردم که تهران می تواند پاشنه آشیل ابتلا به کرونا برای کل کشور باشد؛ چراکه مرکزیت و محل رفت وآمد است، اما هرگونه تصمیم گیری برای کل کشور و تهران در ستاد ملی کرونا اتخاذ می گردد. بر همین اساس بازگشایی کسب و کارها در تهران با یک هفته تاخیر شروع شد. در حال حاضر طرحی مطرح است که اگر مراحل تصویبش انجام گردد، احتمالا برای مناطق سفید و مناطقی که شیوع کمتر دارند، تصمیم گیری خاص شوند و به تدریج به سایر مناطق توسعه یابد. باید توجه کرد که گاهی ممکن است تعریفی که از شرایط قرمز، سفید و... می کنیم، متفاوت باشد، اما آیا نسبت به قبل کسی هست که شک داشته باشد که شرایط ابتلا، بستری و مرگ و میر نسبت به قبل کاهش یافته است؟. در حال حاضر این رخ داده و فرایند نزولی داشتیم، اما همین موارد کم هم می تواند نگران نماینده باشد تا زمانیکه هیچ بیمار کرونایی نداشته باشیم و کاملا بیماری را کنترل کنیم، هنوز نگرانی وجود دارد، اما نباید کتمان کرد که شرایط مان نسبت به قبل بهتر شده است.

منبع: همشهری آنلاین
انتشار: 2 تیر 1399 بروزرسانی: 21 دی 1400 گردآورنده: gardeshia.ir شناسه مطلب: 1114

به "احتمال 2 تا 3 طغیان کرونا در یکسال آینده ، پاشنه آشیل کرونا در کشور کجاست؟ ، موارد بستری در ICU هشدار دهنده است" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "احتمال 2 تا 3 طغیان کرونا در یکسال آینده ، پاشنه آشیل کرونا در کشور کجاست؟ ، موارد بستری در ICU هشدار دهنده است"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید