طرز تهیه کتلت ماهی

به گزارش گردشیا، کتلت ماهی یکی از غذاهای لذیذ دریایی است که در عین خوشمزه بودن، برعکس بیشتر غذاهای دریایی نظیر قلیه ماهی، میگوپلو و... به مدت زمان کمی برای طبخ نیاز دارد. از این رو یکی از غذاهای مطلوب برای علاقه مندان به غذاهای دریایی محسوب می گردد.

طرز تهیه کتلت ماهی

خبرنگاران | سرویس آشپزی - برای تهیه این غذا می توانید از ماهی قزل آلا و سالمون یا هر ماهی دیگری که تیغ ندارد بهره ببرید. برای تهیه کتلت ماهی، بوی ماهی در دو مرحله گرفته می گردد، بطوریکه هنگام میل این غذا باورتان نمی گردد، ماهی جزو مواد اولیه آن است. از این رو حتی برای افرادی که به غذاهای دریایی علاقه ندارند نیز گزینه مناسبی خواهد بود.

مواد لازم برای تهیه کتلت ماهی

مواد مورد احتیاج برای تهیه کتلت ماهی به توضیح زیر است:

مواد لازم
ماهی فیله (بدون استخون)

350 گرم

سیب زمینی

350 گرم

شیر

1 لیوان

پیاز کوچک1 عدد
جعفری

15 شاخه

لیموترش1 عدد
آرد1 قاشق غذاخوری
سیر

4 حبه

نمکبه میزان لازم

چند نکته:

  • از لیموترش برای مزه دار کردن گوشت ماهی استفاده می کنیم، بنابراین بهتر است لیموترش تازه یا آب لیمو طبیعی بکار ببرید.
  • 4 حبه سیر خیلی کوچک یا 2 حبه سیر عظیم انتخاب کنید. توجه داشته باشید که بکار بردن سیر بیشتر، باعث غالب شدن مزه آن خواهد شد و غذای نهایی طعم مطلوب را نخواهد داشت.

طرز تهیه کتلت ماهی

  1. ابتدا باید فیله ماهی پخته گردد، برای این منظور از 1 لیوان شیری که داشتیم استفاده می کنیم. شیر را در قابلمه بریزید و ماهی را نیز درون آن قرار دهید. سپس 2 حبه از سیر ها و نصف پیازی که داشتید را به آن اضافه کنید. پیاز و سیر را خیلی خرد نکنید تا در خاتمه بتوانید آنها را از ماهی جدا کنید. پس از آنکه ماهی کاملا پخته شد، آن را درون آبکش بریزید تا مابقی شیر به طور کامل از ماهی جدا گردد.

    نکته: در صورتیکه خیلی به بوی ماهی حساس هستید، می توانید در این مرحله 3 عدد برگ بو نیز به مواد اضافه کنید.

  2. پس از آنکه ماهی پخت و سیر، پیاز و برگ بو را از آن جدا کردید، ماهی را در غذاساز و یا با استفاده از گوشت کوب برقی یا گوشت کوب معمولی آنقدر هم بزنید تا یک دست گردد.
  3. اگر گوشت کوب برقی یا غذاساز بکار می برید، سیب زمینی ها را با رنده ریز، رنده کنید. اما اگر قصد دارید گوشت کوب بکار ببرید، سیب زمینی ها را با رنده درشت، رنده کنید.
  4. سیب زمینی را به ماهی اضافه کنید.
  5. اکنون نصف دیگر پیاز را رنده و به مواد اضافه نمایید.
  6. سپس آرد را به مواد بیفزایید.
  7. مقداری از جعفری، به طور مثال حدود 5 شاخه را خرد نمایید و به بقیه مواد اضافه کنید.
  8. در آخر هم نمک را به مواد اضافه نمایید و کاملا تمام مواد را با یکدیگر مخلوط کنید.
  9. اکنون همانند کتلت گوشت، مقداری از مایع را بردارید و در کف دستتان فرم دهید.
  10. اکنون کتلت ها را در ماهیتابه ای که روغن آن گرم شده است، سرخ کنید.

در نهایت از مابقی جعفری ها برای تزیین غذا بهره ببرید و از یک وعده غذای دریایی خوشمزه لذت ببرید.

نکاتی برای طبخ بهتر کتلت ماهی

  • توجه داشته باشید که برگ بوها را خرد نکنید تا پس از آنکه ماهی پخته شد، بتوانید آنها را جدا کنید. تمام برگ بوها را از ماهی جدا کنید، زیرا در غیر این صورت باعث تلخی غیرقابل تحمل غذا خواهند شد.
  • لیموترش را به هیچ وجه به مخلوط ماهی و شیر اضافه نکنید، زیرا باعث بریدن شیر می گردد.
  • به هیچ وجه جعفری را درون غذاساز نریزید یا آن را با گوشت کوب نکوبید. اینکار باعث له شدن جعفری می گردد و عصاره آن در غذا پخش خواهد شد. درنتیجه طعم جعفری در غذای شما غالب خواهد شد.
  • حتما پس از پخته شدن ماهی آن را در آبکش بریزید تا شیر اضافه از گوشت جدا گردد. زیرا شیر باعث رقیق شدن مایع کتلت خواهد شد.
  • برای آنکه روغن کتلت ها گرفته گردد، کف یک ظرف را یک دستمال پارچه ای بیندازید و پس از سرخ شدن، کتلت ها را روی دستمال قرار دهید تا روغن اضافه آنها گرفته گردد و غذای سالمی را میل کنید.
  • می توانید ماهی را با آب نیز بپزید، اما پخت ماهی با شیر یاری می نماید تا بوی آن گرفته شده و طعم بهتری پیدا کند.
  • نگران وا رفتن کتلت ها نباشید. زیرا آردی که به مواد اضافه می کنید باعث می گردد که آنها بافتی یکپارچه پیدا نمایند و هنگام سرخ کردن وا نروند. همچنین اگر تجربه زیادی در طبخ کتلت ندارید، پس از رنده کردن پیاز، آب آن را بگیرید و سپس به مواد اضافه کنید. به این ترتیب کتلت ماهی در ماهیتابه وا نخواهد رفت.

طرز تهیه کتلت ماهی آسان است و در عین حال، مقوی نیز می باشد. در طبخ این غذا شیر، ماهی و سیب زمینی به کار رفته که مواد غذایی مغذی هستند. در صورتی که کتلت ماهی با نان میل گردد، یک وعده غذایی کامل و مقوی برای تمام افراد خانواده خواهد بود.

علیرغم اینکه تقریبا همه ما از خواص ماهی اطلاع داریم، ولی خیلی از افراد به ویژه بچه ها به دلیل بوی ماهی از خوردن آن امتناع می نمایند. به همین دلیل کتلت ماهی می تواند یک غذای مطلوب برای افرادی که ماهی نمی خورند، باشد. این غذا ظاهر زیبای دارد، بوی ماهی نمی دهد و از طعم خوبی نیز برخوردار است.

متاسفانه سرانه مصرف ماهی در کشور ما بسیار اندک بوده و بیشتر ما از گوشت قرمز استفاده می کنیم. همین امر یکی از دلایل ازدیاد بیماری های قلبی و عروقی در بین هموطنان است. بنابراین سعی کنید، حداقل هفته ای 2 بار از غذا های دریایی بهره ببرید.

منبع: setare.com
انتشار: 4 اسفند 1399 بروزرسانی: 4 اسفند 1399 گردآورنده: gardeshia.ir شناسه مطلب: 1575

به "طرز تهیه کتلت ماهی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه کتلت ماهی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید