طرز تهیه ترشی بندری در خانه به سبک بازاری
به گزارش گردشیا، ترشی بندری یکی از انواع ترشی های خوشمزه و پر هوادار ایرانی است که طعم تند و مطبوعی دارد و یک چاشنی خوشمزه برای انواع غذاست.
ترشی ها ازجمله مخلفات خوشمزه ای هستند که در کنار وعده های غذایی سرو می شوند و تنوع بالایی دارند. فصل اصلی تهیه ترشی معمولا پاییز است.
در این فصل گل کلم که پایه اصلی بیشتر ترشی هاست، به بازار می آید که می توانید ترشی های متنوعی را با آن تهیه کنید. ترشی بندری یکی از انواع ترشی هاست که به علت طعم تند و تیزی که دارد، مشهور است و وجه تسمیه آن به نام بندری به این علت است که مردم جنوب کشور و اهالی بندر معمولا ذائقه تندی پسندی دارند.
این ترشی به صورت اصیل آن بسیار تند است؛ اما اندازه استفاده از فلفل در این ترشی به ذائقه شما بستگی دارد. اگر دوست دارید در منزل یک ترشی بندری خوشمزه را به روش بازاری تهیه کنید و از خوردن آن در کنار انواع غذا لذت ببرید، در ادامه این مطلب با آموزش ترشی بندری و نکات مهم و فوت و فن های مربوط به تهیه آن همراه ما باشید.
مواد لازم برای تهیه ترشی بندری
بادمجان: 1 کیلو
گوجه فرنگی: 6 عدد
هویج: 4 عدد
گل کلم: 150 گرم
سیر: 1 بوته
سرکه: به اندازه لازم
نمک، فلفل سیاه و فلفل قرمز: به اندازه دلخواه
زردچوبه: 1 قاشق غذاخوری سرپر
پودر گلپر: ا قاشق مرباخوری
نکات مربوط به مواد اولیه
نکات مربوط به گل کلم
گل کلم یکی از سبزیجات بسیار پر خاصیت و سرشار از فیبر است که دارای انواع ویتامین های گروه c، b، k و مقادیر قابل توجهی از پتاسیم، منگنز، منیزیم و فسفر است. گل کلم سالم و تازه باید کاملا سفید باشد و لکه های سیاه روی گلم کلم نشانه کهنگی آن است.
سطح گل کلم باید کاملا ترد و تازه باشد و آثار له شدگی نداشته باشد. بعلاوه برگ های گل کلم تازه باید به رنگ سبز روشن باشد. گل کلم را می توانید بدون اینکه بشویید، به مدت 5 روز در یخچال و داخل کیسه کاملا خشک و با سر باز نگهداری کنید.
نکات مربوط به بادمجان
بادمجان از سبزیجات مورد علاقه ما ایرانی هاست که در بسیاری از غذا ها از آن استفاده می کنیم. بادمجان سرشار از ویتامین، کلسیم، فسفر، فیبر، پتاسیم، ضد سرطان و برای قلب هم بسیار مفید است. هنگام خرید بادمجان سعی کنید از بادمجان های چین اول بهره ببرید؛ چون بادمجان های چین دوم و سوم معمولاً پر تخم و تلخ هستند.
برای تهیه ترشی بندری است بهتر است از بادمجان های تازه و پوست نازک بهره ببرید؛ زیرا برای تهیه این ترشی می توانید پوست بادمجان را نگیرید؛ بنابراین بادمجان ها باید ترد و پوست نازک باشند.
نکات مربوط به سرکه
سرکه ها انواع گوناگونی دارند و برترین نوع سرکه برای تهیه ترشی سرکه انگور است. رنگ سرکه انگور قرمز است و طعم ملایم تری نسبت به سرکه سفید دارد.
طرز تهیه ترشی بندری
1 ـ بادمجان ها را پوست کنید و بشویید؛ سپس به صورت نگینی خرد کنید. بادمجان های خرد شده را همراه با کمی نمک و نصف لیوان سرکه داخل یک قابلمه بریزید و اجازه بدهید حدودا ده دقیقه بجوشد؛ سپس آبکش کنید تا تلخی آن گرفته گردد.
2 ـ گوجه فرنگی را پوست کنید؛ سپس به صورت نگینی خرد کنید. هویج و سیر را هم به همین ترتیب به صورت نگینی خرد کنید. حالا ترکیب گوجه فرنگی، هویج و سیر خرد شده را همراه با نمک، فلفل سیاه و قرمز داخل یک قابلمه بریزید و 1 لیوان سرکه به آن اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت اجاق گاز بگذارید تا به مدت 5 دقیقه بجوشد.
3 ـ حالا گل کلم ها را به صورت نگینی خرد کنید و به قابلمه گوجه فرنگی اضافه کنید و صبر کنید تا گلم کلم همراه با بقیه مواد 5 دقیقه دیگر با حرارت بجوشد.
4 ـ در این مرحله بادمجان، زردچوبه و پودر گلپر را به مواد بالا اضافه کنید و بعد از 1 دقیقه اجاق گاز را خاموش کنید.
5 ـ بعد از اینکه ترشی کمی خنک شد، آن را داخل شیشه های خشک و تمیز بریزید و روی ترشی را سرکه بریزید تا جایی که کاملا با سرکه پوشانده گردد. درب شیشه ها را محکم ببندید و در جای خنک نگهداری کنید. بعد از یک هفته می توانید این ترشی بندری خوشمزه را میل کنید. نوش جان.
نکته
در صورت تمایل می توانید از تمر هندی برای تهیه ترشی بندری بهره ببرید، در این صورت طعم و رنگ بازاری تری خواهد داشت. تمر هندی را با آب جوش خیس کنید و چند بار آبکش کنید. آب صاف تمرهندی را در مرحله دوم و بعد از اینکه گوجه جوشید، قبل از اضافه کردن گل کلم داخل قابلمه بریزید. بعلاوه در صورت دلخواه می توانید سیاه دانه هم به ترشی بندری اضافه کنید.
نکاتی که باید در تهیه انواع ترشی رعایت کنید
1- ترشی را در ظرف شیشه ای بریزید. ظرفی که برای ترشی در نظر گرفته اید، باید کاملاً تمیز و خشک باشد. در غیر این صورت ترشی کپک می زند. در ظرف را هم محکم ببندید تا هوا نکشد. اگر هوا بکشد، ترشی خراب می گردد.
2- ترشی را حتماً در جای خنک به دور از نور خورشید و ترجیحاً در داخل یخچال نگهداری کنید.
3- در ریختن ادویه ترشی و نمک زیاده روی نکنید. برخی ها در تهیه ترشی به قدری ادویه را زیاد می ریزند که تمام مواد ترشی عطر و طعم اصلی خودشان را از دست می دهند.
منبع: فرادید