طرز تهیه ترشی برگ مو
به گزارش گردشیا، سبزی معطر شامل نعنا، ترخون، مرزه، گشنیز، جعفری و شوید می باشد. سرکه به اندازه ای باشد که روی برگ ها را بپوشاند. می توان به جای مخلوط پودر فلفل قرمز و سیاه، از 3-2 عدد فلفل س قلمی استفاده کرد
به گزارش خبرنگاران به نقل از تبیان
طرز تهیه
1برگ موهای لطیف و جوان را در ظرفی که حاوی یک و نیم لیتر آب و یک قاشق چای خوری جوش شیرین است، چند جوش می دهیم تا نرم شوند. اگر برگ موها پیرو درشت باشند، مدت جوشاندن کمی بیشتر می شود(حدود 10 دقیقه) .
2- سپس آن ها را در یک صافی ریخته و بعد روی پارچه ای تمیز پهن می کنیم تا آب اضافی آنها به طور کامل گرفته شود.
3- سبزیجات را ساطوری خرد می کنیم.
4- سیرها را پوست کنده و خرد می کنیم.
5- موسیرها را هم اگر خشک هستند، به مدت 4- 3 ساعت خیسانده، سپس پاک می کنیم.
6- فلفل های قلمی تند را به صورت قطعاتی درشت خرد می کنیم؛ اگر فلفل تازه در دسترس نبود، می توان از مخلوط پودر فلفل سیاه و قرمز و یا یکی از آنها به تنهایی استفاده کرد.
7- در ظرف مخصوص ترشی چند عدد از برگ موها را کف ظرف پهن کرده و روی آنها مقداری از مخلوط موسیر، سیر، سبزی ترشی و فلفل قرار می دهیم.
مجدداً چند عدد دیگر برگ روی این مخلوط قرار داده و به همین ترتیب عمل می کنیم تا ظرف پر شود. در صورت تمایل می توانیم گوجه فرنگی خلال شده، هویج حلقه حلقه شده و فلفل دلمه ای های رنگی (قرمز، زرد، سبز، ارغوانی، نارنجی) خرد شده هم لابه لای آن ها قرار دهیم.
مواد لازم:
یک کیلو | برگ مو |
150 گرم | سیر |
150 گرم | موسیر |
کمی | فلفل دلمه ای رنگی (زرد، قرمز، سبز، ارغوانی) |
یک قاشق مرباخوری | ادویه |
یک قاشق مرباخوری | زرد چوبه |
یک قاشق غذاخوری سرخالی | نمک |
نیم کیلو | سبزی معطر |
حدود نیم کیلو تا750 گرم | سرکه |
یک دوم قاشق چای خوری | مخلوط پودر فلفل قرمز و سیاه |