طرز تهیه آش گندم شیر؛ پیش غذای متفاوت و لذیذ کرمانی

به گزارش گردشیا، با طرز تهیه یکی از غذاهای خوشمزه و مقوی کرمانی به نام آش گندم شیر آشنا شوید و آن را به عنوان یک پیش غذای متفاوت برای مهمانی هایتان سرو کنید.

طرز تهیه آش گندم شیر؛ پیش غذای متفاوت و لذیذ کرمانی

آش گندم شیر، یکی از انواع آش های ایرانی است که با گوشت قرمز، نخود، پیاز، گندم شیر، کشک، رشته آش، نعنا داغ، سیر داغ، زردچوبه، نمک و فلفل سیاه درست می گردد. گندم شیر در واقع از مخلوط گندم و شیر با چند ادویه از جمله زعفران، زنجبیل، زیره، سیاه دانه، زردچوبه، فلفل سیاه و غیره درست می گردد. این آش مقوی و بسیار لذیذ را می توان به عنوان ناهار، شام یا حتی پیش غذا سرو کرد. البته آش گندم شیر در کرمان به عنوان یک بخش مهمی از سفره افطار یا سحر شناخته می گردد؛ زیرا بسیار مقوی و خوش خوراک است. در ادامه با ما همراه باشید تا با طرز تهیه آش گندم شیر آشنا شوید.

برای مطالعه بیشتر با 1000islandstour.com: سیستم مدیریت محتوای خبری همراه باشد.

مواد لازم آش گندم شیر

برای 5 تا 7 نفر

  • 500 گرم گوشت با استخوان خردشده
  • 100 گرم گندم شیر
  • 70 گرم نخود
  • 1 عدد پیاز میانه پوست کنده و ریز خردشده
  • رشته آش به اندازه لازم
  • کشک ساییده شده به اندازه لازم
  • سیر به مقدار لازم
  • نعناداغ به مقدار لازم
  • نمک، فلفل، زردچوبه به مقدار لازم

مواد لازم برای گندم شیر

  • 500 گرم گندم یا بلغور گندم
  • یک لیتر شیر
  • یک چهارم قاشق چایخوری زعفران دم نموده
  • یک چهارم قاشق چایخوری زردچوبه
  • یک چهارم قاشق چایخوری زیره سیاه
  • یک چهارم قاشق چایخوری سیاه دانه
  • یک چهارم قاشق چایخوری فلفل قرمز
  • نمک به مقدار لازم

طرز تهیه گندم شیر

1. گندم را آسیاب کنید تا به صورت بلغور در بیاید. سپس آن را الک کنید تا آرد گندم جدا گردد.

2. شیر را در یک قابلمه بریزید و روی حرارت میانه گاز قرار دهید تا بجوشد.

3. سپس آرد گندم الک شده را به شیر در حال جوش اضافه کنید و مرتب هم بزنید.

4. زعفران، زیره سیاه، سیاه دانه، فلفل قرمز، نمک و زرد چوبه را در قابلمه بریزید و اجازه دهید تا مواد با یکدیگر بپزند و تمام شیر به خورد گندم برود.

5. سپس به مدت نیم ساعت روی شعله خیلی کم، بلغورها را دم کنید. بلغورها را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید تا سرد شوند.

6. بلغورها را روی یک تنظیف توری به صورت یکدست پهن کنید تا خشک شوند. توجه کنید که بلغورها باید از هم جدا باشند و گلوله نشوند.

طرز تهیه آش گندم شیر

1. نخود را از چند ساعت قبل خیس کنید و آب آن را چند بار عوض کنید تا نفخ آن گرفته گردد.

2. گوشت خردشده را به همراه آب در یک قابلمه بریزید و روی شعله میانه گاز قرار دهید تا گوشت با آب بپزد و نیم پز گردد.

3. کمی روغن در یک ماهیتابه بریزید و روی شعله میانه گاز قرار دهید تا روغن کمی گرم گردد. سپس پیازهای خردشده را در آن بریزید و کمی تفت دهید.

4. نخود را در ماهیتابه بریزید و آن را به همراه پیاز کمی تفت دهید.

5. زردچوبه و فلفل سیاه را به ترکیب پیاز و نخود اضافه کنید و کمی تفت دهید تا بوی خامی زردچوبه گرفته گردد.

6. نخود و پیاز را داخل قابلمه بریزید و اجازه دهید تا با گوشت کاملا بپزند.

7. پس از پخت مواد، گوشت ها را از قابلمه دربیاورید، له کنید و دوباره در قابلمه بریزید.

8. گندم شیر را در اندازهی آب خیس کنید و در قابلمه بریزید. سپس کشک سابیده شده را اضافه کنید و به مدت 15 دقیقه دیگر، آن ها را بپزید.

9. رشته آشی را در قابلمه بریزید و آن قدر بپزید تا کاملا باز گردد. این فرایند حدود 15 دقیقه به طول می انجامد.

10. نعناداغ، سیرداغ و کمی نمک را به مواد آش اضافه کنید و اجازه دهید تا کاملا جا بیفتد.

11. آش را با کمی کشک، نعنا داغ، پیاز داغ و سیرداغ تزیین نموده و سرو کنید.

نکات مهم تهیه آش گندم شیر

  • می توانید تفت دادن پیاز و نخود را با روغن از طرز تهیه آش گندم شیر حذف کنید و از همان ابتدا نخود را به همراه گوشت، پیاز، فلفل و زردچوبه داخل قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا بپزند.
  • رشته آش را می توان از طرز تهیه آش گندم شیر حذف کرد.
  • گندم شیر را می توان به صورت مرطوب هم برای آش استفاده کرد. خود گندم شیر هم به تنهایی، یک خوراک بسیار لذیذ و مقوی است که مطمئنا به آن علاقه مند خواهید شد. جالب است بدانید که از گندم شیر در تهیه چند آش مخصوص کرمانی دیگر نیز استفاده می گردد.

سفر به کرمان با طعم آش گندم شیر

کرمان با جاذبه های تاریخی و طبیعی فراوان، آن قدر زیبا و حیرت انگیز است که هر گردشگری را دوباره و دوباره به سمت خود خواهد کشاند. غذاهای محلی و سنتی این شهر، یکی دیگر از جاذبه هایی هستند که به هیچ وجه نباید مزه کردن آن ها را از دست داد. غذاهای لذیذی چون آبگوشت کشک و بادمجان، آبگوشت زیره، اوماچ آش، خورش بزقرمه، خورش آلوچه، خورش به آلو و ده ها گزینه دیگر در کرمان در انتظار شما هستند.

آش گندم شیر از دیرباز، یکی از محبوب ترین آش ها در شهر کرمان بوده است. عطر و بوی انواع ادویه به همراه شیر و گندم پخته با تزیینی زیبا از کشک، نعنا داغ، سیر داغ و پیاز داغ، هوش را از سر شما خواهد برد.

اگر این طرز تهیه را دوست داشتید، حتما زیر همین مقاله، تجربه خود را برای ما و دیگر مخاطبان خبرنگاران بنویسید. از قلم نیاندازید که از آش گندم شیر لذیذ و زیبای خود عکس بگیرید و با تگ کردن خبرنگاران در اینستاگرام (@)، عکس های آن را با ما به اشتراک بگذارید.

پرسش های متداول

گندم شیر چیست؟

گندم شیر از مخلوط گندم و شیر با چند ادویه از جمله زنجبیل، زیره، سیاه دانه، زردچوبه، فلفل سیاه و غیره روی حرارت درست می گردد. سپس آن را روی یک تنظیف توری به صورت یکدست پهن می نمایند تا خشک گردد.

طرز تهیه آش گندم شیر کرمان چیست؟

برای تهیه آش گندم شیر کرمان، نخود را به همراه گوشت، پیاز، فلفل و زردچوبه داخل قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا بپزند. سپس، گندم شیر، کشک سابیده شده و رشته آشی را اضافه کنید و اجازه دهید که رشته بپزد.

منبع: کجارو / بیتوته / نمناک / ashpaziha.com / تابناک باتو / سیتی پدیا
انتشار: 2 دی 1403 بروزرسانی: 2 دی 1403 گردآورنده: gardeshia.ir شناسه مطلب: 2511

به "طرز تهیه آش گندم شیر؛ پیش غذای متفاوت و لذیذ کرمانی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه آش گندم شیر؛ پیش غذای متفاوت و لذیذ کرمانی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید