رکوردشکنی رنگین کمان تایپه با 9 ساعت ماندگاری در آسمان

به گزارش گردشیا، پدیده زیبای رنگین کمان همواره چشم ها را در آسمان به خود خیره می نماید. این بار رنگین کمانی در شهر تایپه، مرکز کشور تایوان با نه ساعت درخشش، رکورد جهانی را شکست.

رکوردشکنی رنگین کمان تایپه با 9 ساعت ماندگاری در آسمان

رنگین کمان ها بسیار زیبا هستند، ولی بیشتر آن ها قبل از اینکه فرصت کنید از آن ها عکس بگیرید، ناپدید می شوند؛ ولی رنگین کمانی که در تاریخ 30 نوامبر 2017 (9 آذر 1396) در پارک ملی یانگمی سوهان (Yangmingshan) در شهر تایپه در تایوان، به وجود آمد، به صورت بی سابقه ای به مدت 8 ساعت و 58 دقیقه در آسمان باقی ماند.

این پدیده با شکستن رکورد رنگین کمان وتربی، در شهر یورک شایر در کشور انگلستان (با 6 ساعت ماندگاری در 14 مارس 1994)، تبدیل به طولانی ترین رنگین کمان تاریخ دنیا شد.

این رنگین کمان به وسیله دانشگاه چاینیز کالچر (Chinese Culture University) که در کوهپایه شمالی تایپه واقع شده، مانیتور شد.

ترکیب موقعیت دانشگاه، با وجود چندین نقطه مناسب برای مشاهده، و شرایط جوی معمول به همراه زاویه نور روزانه خورشید در انتهای ماه نوامبر، شرایطی عالی برای مشاهده رنگین کمان از زمین های مرتفع دانشگاه را برای بینندگان، فراهم کرد.

پشت این رکوردشکنی، حقایق علمی نهفته است.

به غیر از خلق یک منظره عجیب و خارق العاده، آیا می دانید رنگین کمان چگونه ظاهر می گردد و چرا این یکی، زمانی طولانی در آسمان، به جای مانده است؟

تشکیل یک رنگین کمان به شرایط آب و هوایی و چندین فاکتور، بستگی دارد؛ به خصوص حجم بخار آب حاضر در اتمسفر، جهت نور خورشید و موقعیت بیننده.

رنگین کمان، پدیده ای نوری است که زمانی که خورشید به قطرات باران می تابد، پس از فرآیند شکست و تجزیه نور، باعث ایجاد طیفی از رنگ ها در آسمان می گردد.

در نتیجه، پرتوهای نور به رنگ های اصلی آن در زاویه انعکاس و یا انکسار توسعه می یابند (قرمز، نارنجی، زرد، سبز، آبی، نیلی، بنفش). زمانی که این فرآیند برای چندین قطره کروی باران در اتمسفر رخ می دهد، شعاع های نور منعکس شده با برخورد به چشم بیننده، این پدیده را خلق می نمایند.

این پدیده فقط زمانی رخ می دهد که موقعیت بیننده بین حجم زیاد بخارات متراکم آب در هوا و خورشید در آسمان باشد. به همین دلیل است که رنگین کمان ها فقط زمانی رخ می دهند که شما نگاه تان را از خورشید بگیرید و به سمت قطرات باران نگاه کنید.

متاسفانه رنگین کمان ها به مدت طولانی در آسمان باقی نمی مانند، زیرا در زمان مشاهده آن ها، موقعیت خورشید در آسمان تغییر می نماید و بعلاوه بخارات آب، از بین می روند. برای تماشا آن ها برای کمی زمان بیشتر، باید در موقعیت و شرایط عالی قرار گرفته باشید.

خوشبختانه دانشگاه چاینیز کالچر در شهر چینی تایپه، در شرایطی عالی واقع شده بود. در اواخر ماه نوامبر، باد و بارش های موسمی بخش شمال شرقی، بخارات آب دریا را به کوه های داتون (Datun Mountains)، جایی که کوه یانگمی سوهان واقع شده است، می آورد.

وجود یک لایه اینورژن (inversion)، باعث می گردد قطرات کوچک زیادی بر تپه های بخش شمال شرقی دانشگاه چاینیز کالچر، متراکم و انباشته شوند، اما بخش جنوبی، هوایی صاف را تجربه می نماید.

با توجه به بادهای ضعیف غالب، حجم بخار آب برای مدتی طولانی، در هوا باقی می ماند. سپس، زمانی که خورشید از میان ابرها می تابد، رنگین کمان ها شکل می گیرند.

افرادی که در سطح زمین بودند، نتوانستند برای کل مدت 8 ساعت و 58 دقیقه رنگین کمان را ببینند، زیرا زاویه رنگین کمان با تغییر موقعیت خورشید در آسمان در طول روز، تغییر می کرد.

خوشبختانه، این پدیده از زمین های دانشگاه که در ارتفاعات مختلف کوهستان واقع شده اند، مشاهده شد.

چندین دانشجو در موقعیت های مختلف، چندین رنگین کمان پیوسته از شمال غربی تا شمال شرقی، قبل از اینکه از بین برود، را مشاهده کردند.

حداقل یک رنگین کمان را می توان در هر زمان مشاهده کرد؛ تا چهار رنگین کمان در یک مورد، نیز گزارش شده است.

منبع: کجارو / guinnessworldrecords.com
انتشار: 27 آبان 1403 بروزرسانی: 27 آبان 1403 گردآورنده: gardeshia.ir شناسه مطلب: 2490

به "رکوردشکنی رنگین کمان تایپه با 9 ساعت ماندگاری در آسمان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "رکوردشکنی رنگین کمان تایپه با 9 ساعت ماندگاری در آسمان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید