خورش سیب؛ یک غذای شیرین و پرخاصیت ایرانی
به گزارش گردشیا، استفاده از سیب و به در پخت غذا، آن هم خورش های قدیمی ایرانی، کار عجیب و غریبی نیست. ایرانی ها در گذشته از میوه ها هم به خاطر خاصیت های درمانی شان و هم به خاطر طعم خوب در غذا ها استفاده زیادی می کردند.
خورش سیب برای آن هایی که غذا های شیرین دوست دارند، پیشنهاد بسیار خوبی است.
مواد لازم:
1 عدد سینه مرغ
2 عدد ران مرغ
2 / 1 پیمانه روغن
نمک به اندازه لازم
3 قاشق سوپ خوری آب لیموی تازه
1 قاشق سوپ خوری آرد
3 قاشق سوپ خوری شکر
1 قاشق سوپ خوری زعفران آب نموده
6 عدد آلو بخارا
6 عدد سیب
2 /1 پیمانه پیاز خرد شده
طرز تهیه:
1. مرغ را تکه تکه نموده و در کاسه ای بریزید. دو قاشق سوپخوری روغن و میزان کمی نمک به کاسه حاوی مرغ ها افزوده و آن ها را با هم مخلوط کنید. در ظرف را بسته و به مدت یک ساعت در یخچال بگذارید تا طعم دار گردد.
2. پیاز خردشده را با کمی روغن در تابه ای روی حرارت گذاشته و دائم هم بزنید تا پیاز ها خوب سرخ شوند. حالا مرغ ها را از یخچال بیرون آورده و با روغن و پیاز سرخ کنید. میزانی آب روی مواد بریزید و در ظرف را ببندید. حرارت ملایم باعث پوک شدن مرغ ها می گردد.
3. آلو بخارا ها را با آب شسته و در میزانی آب جوش به مدت 15 دقیقه بخیسانید. در این فاصله آب لیمو، شکر، آرد و زعفران را به خورش اضافه کنید تا مزه دار گردد. وقتی آلو ها خوب خیس خوردند هسته آن ها را جدا کنید و به خورش بیفزایید.
4. سیب ها را شسته و پوست بکنید، آن ها را قاچ قاچ کنید و هسته شان را جدا نمایید، سپس در میزانی روغن آن ها را تفت دهید تا طلایی شوند. حالا آن ها را به خورش اضافه کنید. البته دیگر نباید خورش زیاد بجوشد یعنی سیب ها نباید له شوند، بهتر است تکه های سیب در موقع سرو در ظرف خورش دیده شوند. این خورش را با برنج سرو کنید.
از آب پرتقال هم برای مزه دار شدن خورشتان یاری بگیرید. اگر فصل سیب نبود و هوس خورش سیب کردید می توانید از کمپوت سیب بهره ببرید.
فوت وفن
در صورت استفاده از کمپوت، شکر را از مواد لازم حذف کنید و از آن کمپوت در خورش بهره ببرید.
منبع: گردشبان