با تماشا این غذاهای شیلی حتما غافلگیر می شوید!
به گزارش گردشیا، غذاهای شیلی
با اینکه در غذاهای شیلی از اروپایی ها الهام زیادی گرفته شده اما شیلی فرهنگ غذایی مخصوص به خود را دارد. غذاهای این کشور با توجه به ناحیه جغرافیایی بیشتر از گوشت، موجودات دریایی و سبزیجات درست می گردد و آنقدر خوش رنگ لعاب، مقوی و خوشمزه هستند که هر شکم گردی را راضی می نمایند. در ادامه خبرنگاران را همراهی کنید تا تعدادی از برترین غذاهای شیلی را معرفی کنیم.
کومپیلیتو (Completo)
ورژن شیلیایی هات داگ! که برای درست شدن آن نیاز به سوسیس، گوجه، کلم ترش و یک عالمه مایونز است. این ساندویچ مخصوص شاید از همه هات داگ هایی که در کشورهای دیگر هست بزرگ تر باشد پس اگر از هواداران هات داگ هستید حتما این ساندویچ خوشمزه را در شیلی امتحان کنید. در خیابان های سانتیاگو گردشگران زیادی را می بینید که همانطوری که در حال گشت و گذار هستند یک ساندویچ کومپیلیتو هم در دستشان است. این را هم بگوییم که اگر خوش شانس باشید شاید بتوانید فروشنده هایی را پیدا کنید که در این ساندویچ خوشمزه از آووکادو هم استفاده نموده اند.
سس پبره (Pebre)
وقتی پا به رستوران های شیلی می گذارید روی همه میز ها سس تند و تیز و خوشمزه پبره را می بینید که ماده اصلی آن گوجه است و در آن پیاز خورد شده، فلفل، پیازچه، سیر، گشنیز، روغن و سرکه هم ریخته می گردد. این سس که طعم تند خوشایندی دارد در ظرف های سفالی ریخته می گردد و معمولا با نان داغی به نام پن آماسادو خورده می گردد. انواع مختلف این سس و در هر ناحیه از مواد متفاوتی درست می گردد و طعم های متنوعی پیدا می نماید.
امپانادا (Empanadas)
این اسنک خوشمزه آنقدر محبوب است که پیدا کردن آن در هیچ کدام از شهرهای شیلی کار سختی نیست. برای درست کردن امپانادا مواد اولیه را داخل خمیر می پیجنند و می گذارند حسابی برشته گردد. در شیلی سنتی ترین امپانادا با گوشت چرخ نموده، پیاز، کشمش، زیتون سیاه و تخم مرغ آب پز درست می گردد. امپانادا از آن غذاهایی است که در دو کشور مختلف کاملا متفاوت درست می گردد؛ هم از نظر سایز و هم از نظر شکل ظاهری. امپانادایی که در شیلی درست می گردد بزرگ است و تقریبا دو برابر امپانادای آرژانتینی است. از طرفی امپانادای آرژانتینی شبیه هلال ماه است اما در شیلی شکلی شبیه مربع دارد. مردم شیلی معمولا این غذا را برای مهمان آماده می نمایند و معتقدند راز درست کردن یک امپانادای خوشمزه این است که مواد آن از شب قبل آماده گردد.
پوروتوس گرانادوس (Porotos Granados)
این غذای سنتی در واقع خورش لوبیای تازه است و برای درست کردن آن از مواد تازه فصل تابستان مثل لوبیا، خمیر ذرت، پیاز، کدو تنبل،سیر، گوجه و ریحان استفاده می گردد. لوبیاها باید یک روز کامل خیس بخورند پس درست کردن این غذا کمی زمانبر است و شاید نتوانید در هر رستورانی آن را پیدا کنید.
غذای Pastel de choclo
ماده اصلی این غذا ذرت شیرین است پس اگر ذرت دوست داشته باشید حتما از آن خوشتان می آید. برای درست کردن این غذا، اول موادی مثل سیر، پیاز، گوشت چرخ نموده، تخم مرغ زیتون را سرخ می نمایند بعد به آن مخلوط آرد ذرت و شیر را اضافه می نمایند و می گذارند برشته گردد. برای تهیه این غذا از ذرت تازه همان فصل استفاده می گردد و در برخی از انواع آن مرغ آب پز هم به کار می رود.
هومیتا (Humita)
باز هم یک غذای ذرتی دیگر! هومیتا ورژن شیلیایی غذای تامال است و برای درست کردن آن ذرت، پیاز، ریحان و کره با هم مخلوط و در آخر این مواد لای برگ ذرت پیچیده و پخته می گردد. برای اینکه این برگ ها در حین پخت از هم باز نگردد دور آن با نخ گره زده می گردد.
ساندویچ چوراسکو (Churrasco)
برای درست کردن این ساندویچ از استیک های نازک گوشت، گوجه، آووکادو و مایونز استفاده می گردد. یک جور چوراسکو هم هست که مقرون به صرفه تر است و با سیب زمینی سرخ نموده، تخم مرغ نیمرو و پیاز درست می گردد.
سوپایپیلا (Sopaipilla)
سوپایپیلا یک جور نان ساده سرخ شده است که برای درست کردن خمیر آن از مخلوط کدو تنبل، کره و آرد استفاده می گردد. این نان از غذاهای خیابانی است که در همه شهرهای این کشور پیدا می گردد .
غذای Lomo a lo pobre
در شیلی نام هر غذایی که در آن تخم مرغ نیمرو باشد واژه a lo pobre دارد. این غذای خوشمزه مخلوط پیاز، گوشت، تخم مرغ نیمرو و سیب زمینی سرخ نموده است و خیلی ها فقط به خاطر همین غذا به رستوران می فرایند.
کازوئلا (Cazuela)
این سوپ مقوی هم مقرون به صرفه است و هم خیلی راحت درست می گردد. برای تهیه این غذا گوشت را به همراه سبزیجاتی مثل سیر، پیاز، فلفل، گوجه، ذرت، کدو تنبل و … می پزند. با تماشا این همه مواد متنوع حتما شما هم با ما موافقید که این سوپ یکی از مقوی ترین سوپ های دنیاست.
منبع: authenticfoodquest.com
منبع: الی گشت