این گیاه شب تاب را دیده اید؟!

به گزارش گردشیا، گینورا یا جینورا یا ژینورا و … یکی از مجذوب کننده ترین گیاهانی است که می توانید در خانه پرورش دهید. پرزهای مخملی و بنفش گینورا شبرنگ هستند!

این گیاه شب تاب را دیده اید؟!

این گیاه غیر معمول رشد سریعی دارد و یک جوانه کوچک در عرض چند هفته می تواند توده گیاهی پرپشتی را پدید آورد! شاخه های کرک دار و خوشرنگ این گیاه می توانند تا 15 سانتی متر بلند شوند. جدا از رشد سریعی که دارد، گینورا، به یک علت دیگر هم شناخته شده است! به خاطر گل های بدبویش!

وقتی گیاه بالغ می گردد، گل ها آغاز به پدیدار شدن می نمایند. گل ها به رنگ های زرد و قرمز و به میزان کوچک روی گیاه ظاهر می شوند. این گل ها بویی قوی و بسیار ناخوشایند از خود ساتع می نمایند. دقیقا همان رایحه ای که برای خانه تان کم داشتید، درست است؟! خب راه چاره بسیار ساده است! بسیاری از پرورش دهندگان جینورا، گل ها را به محض ظهور از گیاه جدا می نمایند. گل دهی نشانه ای است که گیاه به بلوغ رسیده است و به زودی آغاز به خشک شدن می نماید. چون عمر این گیاه کوتاه است (2 تا 3 سال) بلافاصله بعد از بالغ شدن گیاه آن را تکثیر کنید تا همواره آن را در خانه داشته باشید!

شرایط رشد

- نور

گینورا مکان روشن را دوست دارد و در جلوی یک پنجره آفتاب گیر به خوبی رشد می نماید. هر چه مکانی که گینوراتان را در آن قرار می دهید نور بیشتری داشته باشد، رنگ برگ ها پر رنگ تر می گردد. اگر برگ ها آغاز به سوختن کردند و نشانه های خشکی را نشان دادند، گیاه را به مکانی با آفتاب کمتر منتقل کنید.

- آبیاری

این گیاه به رطوبت همیشگی خاک احتیاج دارد و شرایط خشک تر گینورا را سریعا پژمرده می نماید. اگر گیاه نشانه های پژمردگی را نشان داد آن را سریعا آبیاری کنید، جینوراتان به زودی دوباره سرحال می گردد. مواظب باشید که گیاه را غبار پاشی نکنید چرا که به خاطر پرزهایی که در سطح برگ و ساقه گیاه وجود دارد، گیاه آب را بر روی خود نگه می دارد و این باعث افزایش شانس ابتلای گینوراتان به بیماری های قارچی می گردد.

- دما

گیاه به دمایی معتدل احتیاج دارد. در زمستان تا 14 درجه و در تابستان تا 22 درجه سانتی گراد را تحمل می نماید.

- کود دهی

در طول فصل رشد گیاه را با کودهای مایعی که حاوی تمامی عناصر مورد احتیاج گیاه هستند به طور هفتگی کود دهی کنید. کودی که استفاده می کنید باید ضعیف باشد و یا اگر کود ضعیفی پیدا نکردید محلول رقیق تری با کودتان درست کنید و گیاه را با آن تغذیه کنید. در طول زمستان کود دهی را به 2 هفته یک بار یا ماهی 1 بار کاهش دهید.

تکثیر

گینورا به راحتی به وسیله قلمه ساقه تکثیر می گردد. با استفاده از یک چاقوی تیز و تمیز، ساقه ای به میزان 7 سانتی متر از گیاه جدا کنید. ساقه باید حاوی چند گره جوانه ای باشد. برای افزایش شانس گرفتن قلمه ها، آنها را به هورمون ریشه زایی آغشته کنید و سپس بکارید. چند گلدان کوچک با سوراخ های زهکش خوب فراهم کنید. درون گلدان ها را با خاک مخصوص ریشه زنی پر کنید. قلمه ها را در گلدان بکارید و روی گلدان ها را با پلاستیک بپوشانید تا رطوبت و گرمای قلمه ها حفظ گردد. پوشاندن قلمه ها با پلاستیک شانس گرفتن قلمه ها را بالا می برد اما چند وقت یک بار پوشش پلاستیکی را بردارید تا برگ های جوان قلمه ها خشک شوند.

تعویض گلدان

گینورا عمر کوتاهی دارد و تنها 2 تا 3 سال زنده است. پس اگر سایز گلدان اولیه گیاه مناسب باشد، گینورا تا آخر عمرش به تعویض گلدان احتیاج نخواهد داشت. بیشتر پرورش دهندگان گینورا، گیاه را هر سال هرس می نمایند و ساقه های برید شده را در گلدانی دیگر می کارند. در هر صورت اگر زمانی احساس کردید گیاه به تعویض گلدان احتیاج دارد، گلدانی تنها یک سایز (یا کوچک تر از یک سایز) بزرگ تر از گلدان قبلی گیاه فراهم کنید. اجازه دهید خاک گینورا تان خشک گردد، سپس گیاه را از طوقه بگیرید و به گلدانش ضربه آهسته ای وارد کنید. حالا گینورا از گلدان قبلی اش خارج شده. خاک اطرف ریشه گیاه را اندکی جدا کنید و گیاه را به گلدان جدیدیش منتقل کنید و گلدان را با خاک گلدانی سبک با زهکشی خوب پر کنید.

از رنگ زیبای گینورای حیرت انگیز لذت ببرید!

منبع: فوت و فن
انتشار: 18 مرداد 1401 بروزرسانی: 18 مرداد 1401 گردآورنده: gardeshia.ir شناسه مطلب: 2240

به "این گیاه شب تاب را دیده اید؟!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "این گیاه شب تاب را دیده اید؟!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید