فنس کشی حریم تپه تاریخی بختک قالاسی تکاب
به گزارش گردشیا، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان غربی گفت: برای جلوگیری از تجاوز به حریم تپه تاریخی بختک قالاسی تکاب اطراف این اثر تاریخی میله گذاری و فنس کشی شد.
میراث آریا: روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان غربی، جلیل جباری، 3 آذر 1400 با اعلام این مطلب اظهار کرد: یکی از معضلات جدی در تکاب وجود معادن در نزدیکی آثار تاریخی این شهرستان و تجاوز به حرایم این آثار است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان غربی اضافه نمود: برای مقابله با این اقدام نیاز است دستگاه های مربوطه از اعم از اداره کل محیط زیست و سازمان صنعت، معدن و تجارت استان نهایت دقت و همکاری را در ارائه مجوز اکتشاف معدن در حریم آثار تاریخی را داشته باشند.
او ادامه داد: در ارتباط با اکتشاف معدن در حریم تپه تاریخی بختک قالاسی تکاب لازم به شرح است که سال 1391 برای صدور پروانه اکتشافی فعالیت معدنی در اطراف این بنا استعلامی از طرف سازمان صنعت، معدن و تجارت استان ارسال شد.
جباری گفت: پس از کارشناسی و بررسی های اجرا شده مجوزی از طرف اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان به شرط میله گذاری و فنس کشی با هدف عدم تداخل با محدوده تاریخی و ارائه تعهد کتبی مبنی بر رعایت موارد مذکور صادر شد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان غربی شرح داد: تا پیش از شروع فعالیت این معدن در سال 1392 میله گذاری و فنس کشی مطابق با نقاط UTM ارائه شده از طریق کارشناسان انجام شد اما با توجه به عدم فعالیت مدت در سال های اخیر فنس کشی و میله گذاری بنا به اظهار مالک معدن به سرقت رفت.
او اظهار داشت: در نهایت از ابتدای سال جاری فعالیت معدن پس از سال های تعطیلی از سر گرفته شد که بنا به دریافت گزارشات مردمی مبنی بر تخلیه نخاله های معدنی در حریم آثار تاریخی بختک قالاسی، نمایندگی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تکاب اقدام به بازدید از معدن کرده و تذکرات لازم نیز داده شد.
جباری بیان نمود: همچنین صورت جلسه ای با حضور مالک معدن و کارشناسان اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مبنی بر جمع آوری نخاله های معدنی از حریم اثر و میله گذاری و فنس کشی مجدد طی یک هفته تنظیم شد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان غربی گفت: در نهایت طی بازدید کارشناسان باستان شناسی از محوطه و پس تعیین مجدد نقاط UTM اقدامات لازم میله گذاری و فنس کشی برابر مجوز صادره انجام و نیز تمامی نخاله های ریخته شده از حریم اثر جابه جا و پاک سازی شد.
اثر تاریخی بختک قالاسی تکاب مربوط به دوره تاریخی هزاره اول و قرون 6 تا 8 هجری قمری بوده که در سال 1385 به شماره 16784 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
منبع: توریسم آنلاین