دبیرخانه موسیقی اقوام در شهر خلاق موسیقی دنیا راه اندازی می گردد
به گزارش گردشیا، ایسنا/ براساس آخرین خبر و گزارش های بدست رسیده، دبیرخانه موسیقی اقوام در شهر خلاق موسیقی دنیا راه اندازی می گردد.
سید انور رشیدی، شهردار سنندج در نشست تخصصی شهرداران شهرهای خلاق دنیا در سنندج اظهار کرد: با توجه به اینکه سنندج شهر خلاق موسیقی دنیا است و در این جلسه میزبان حضور مسئولانی از 2 شهر خلاق دیگر دنیا هستیم، قطعا این نشستها می تواند در همگرایی و هم افزایی بیشتر در بین شهرهای خلاق ایران تاثیرگذار باشد.
به گفته وی، همگرایی و همدلی و هم افزایی هرچه بیشتر شهرهای خلاق ایران می تواند نقش بسزایی در پیشبرد اهداف و برنامه ها و سیاستهای مشخص شده یونسکو داشته باشد.
شهردار سننندج با بیان اینکه امیدواریم این همدلی و همگرایی بتواند زمینه را برای ماندگاری و رشد هرچه بیشتر شهرهای خلاق در ایران عزیز فراهم سازد، بیان کرد: توسعه مالی و رونق صنعت گردشگری از دیگر برکات هم افزایی بین شهرهای خلاق در ایران است.
رشیدی پیرامون اینکه دبیرخانه موسیقی اقوام در شهر خلاق موسیقی دنیا راه اندازی می گردد، افزود: برگزاری جشنواره اقوام ایرانی سنه از اقدامات خوبی بود که به وسیله صدا و سیما و با مشارکت شهرداری سنندج به عنوان دبیرخانه شهر خلاق موسیقی ایران برگزار گردید و شاهد حضور بیش از 25 گروه از 18 قوم در سرزمین آواها و نواها بودیم.
وی اظهار داشت: نخستین جشنواره موسیقی اقوام ایرانی سنه نقطه شروعی برای ایجاد دبیرخانه این جشنواره و برگزاری آن به صورت سالانه در شهر خلاق موسیقی دنیا با همدلی و همکاری بخشهای مختلف است.
شهردار سننندج افزود: استقبال بسیار خوب گروهها از قومیتهای مختلف و حضور پرشور مردم هنردوست و هنرپرور شهر سنندج در طول 4 روز برگزاری این جشنواره رسالت ما به عنوان دبیرخانه شهر خلاق موسیقی را در پاسخگویی به مطالبات مردم در بخش فرهنگ و هنر افزایش داده و امیدواریم با همدلی و هم افزایی با متولیان سایر شهرهای خلاق موسیقی دنیا در ایران بتوانیم گامهای بلندی در توسعه هر چه بیشتر فرهنگ، هنر و ظرفیتهای ارزشمند این آب و خاک برداریم.
رئیس شورای اسلامی شهر سنندج گفت: توسعه پایدار از مهمترین اهداف و سیاستهایی شهرهای خلاق دنیا است.
عزت رضایی در نشست تخصصی شهرداران شهرهای خلاق دنیا در سنندج اظهار کرد: به سنندج به شهر اولین بانوی تاریخ نگار مسلمان دنیا مستوره اردلان خوش آمدید.
وی افزود: برگزاری جشنواره موسیقی اقوام و حضور عزیزان در سنندج فرصت مختنمی برای معرفی هرچه بیشتر ظرفیتهای این استان و همدلی و هم افزایی بین شهرهای خلاق ایران در یونسکو است.
وی توضیح داد: امیدواریم این نشستها بتواند زمینه همکاری هرچه بیشتر و برنامه ریزی های اصولی در راستای پیشبرد اهداف در نظر گرفته برای شهرهای خلاق ایران اسلامی را فراهم سازد.
وی اظهار داشت: یکی از مهمترین اهداف و سیاستهایی شهرهای خلاق توسعه پایدار و همه جانبه در بخشهای مختلف است که این مهم با همدلی و تعامل بیشتر بین شهرهای خلاق تحقق پیدا می نماید.
محمدرضا فروتن، دبیر شهر خلاق رشت هم در این جلسه اظهار کرد: مهمان نوازی مردم شهر سنندج و شهردار هنردوست شهر خلاق موسیقی دنیا را شاهد بودیم.
وی افزود: در کنار برندهای شهرهای خلاق به ثبت رسیده می توانیم در راستای دیپلماسی ملی به وسیله دبیرکل یونسکو در تهران زمینه نشست مشترک شهرداران و استانداران شهرهای خلاق ایران را با وزاری علوم، میراث فرهنگی و آموزش و پرورش فراهم سازیم که حداقل خروجی این نشست ارتباطات شهرداران شهرهای خلاق با وزاری کشور است.
دبیر شهر خلاق رشت افزود: در این راستا باید یک بسته قابل ارائه آماده گردد تا بتوانیم در قالب این بسته کارهای مختلف و یکپارچه ای را با همبستگی شهرهای خلاق ایران رقم بزنیم.
وی گفت: مزیت خوب این کار توسعه در بخشهای مختلف و ایجاد ظرفیتهای لازم برای توسعه هرچه بیشتر صنعت گردشگری است.
دبیر شهر خلاق خوراک رشت گفت: سنندج با این همایش به این گستردگی که با حضور 18 قوم ایران برگزار گردیده، باید به یکی از قطبها و مقصدهای گردشگری تبدیل گردد.
فروتن افزود: استفاده هرچه بیشتر از ظرفیتهای شهرهای خلاق می تواند نقش بسزایی در ایجاد اشتغال و جلوگیری از افزایش آمار بیکاری داشته باشد.
وی توضیح داد: باید اقدامات لازم در راستای حفظ عنوان شهرهای خلاق صورت بگیرد که این کار مستلزم همراهی هرچه بیشتر مسئولان در راس است.
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر رشت با بیان اینکه حق موسیقی اقوام در شبکه ملی ادا گردد، گفت: ایجاد بسترهای لازم برای تعامل و نزدیکی هرچه بیشتر اقوام ایرانی که گنجینه ارزشمند ایران هستند، باید فراهم گردد.
علیرضا تاج شهرستانی در ادامه این نشست تخصصی اظهار کرد: اقوام ایرانی ریشه های محکم کشور را تشکیل می دهند و ریسمان اتحاد مردمان ایران هستند.
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر رشت افزود: به هر اندازه در خصوص اقوام ایرانی و ویژگی های آنها گفته و پرداخته گردد کوشش برای حفظ و پاسداشت ایران عزیز است.
علیرضا تاج شهرستانی از موسیقی به عنوان صدای احساس مردمان هر خطه نام برد و باید در نگهداری و نشر موسیقی اقوام کوشش کنیم، گفت: حمایت و تشکر از اساتید موسیقی چه در بخش آموزش و چه در بخش ثبت آثار موسیقی نیازی لازم است و باید کوشش کنیم این میراث برای آیندگان حفظ گردد.
وی افزود: صدا و سیما و شبکه های سراسری نباید فقط به مرکزیت و زبان مادری محدود شوند، به موسیقی اقوام بیش از پیش باید بها داده گردد و بستر لازم برای ادا کردن حق موسیقی اقوام در شبکه ملی فراهم گردد.
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر رشت توضیح داد: ایران فقط مرکز نیست، ایران از شمالی ترین تا جنوبی ترین و از غرب تا شرق ایران ویژگی های والایی دارد که باید به وسیله شبکه های سراسری به معرفی و نشان داده گردد.
وی افزود: همه اقوام و کل ایران یک خانواده به نام خانواده ایرانی هستند و باید این ظرفیت برای تعامل، نزدیکی و شناخت بیشتر اقوام ایرانی فراهم گردد که رسانه در این بستر نقش مهمی خواهد داشت.
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر رشت افزود: به نمایندگی و به عنوان سفیر مردم شمال و رشت به سنندج آمده ایم و پیغام میزبانی و محبت و مهرورزی مردم کردستان را به مردمان شمال خواهیم رساند.
رئیس سازمان فرهنگی، ورزشی اجتماعی شهرداری کرمانشاه گفت: سنندج و کرمانشاه به عنوان 2 شهر خلاق موسیقی و غذا در کنار هم دارای اکوسیستم مشترک هستند به خوبی می تواند منطقه خلاق را در دنیا را ایجاد کند.
ایمان درخشی در ادامه این نشست تخصصی اظهار کرد: نشست شهرداران شهرهای خلاق در سنندج فرصت مغتنمی برای تعامل بیشتر در مسیر تحقق اهداف است.
وی افزود: امیدواریم در نشستهای بعدی شاهد حضور مسئولان و نمایندگانی از هر 5 شهر خلاق ایران زمین باشیم تا بتوانیم با همدلی بیشتر مسیر حفظ و مانایی شهرهای خلاق گامهای اساسی برداریم.
رئیس سازمان فرهنگی، ورزشی اجتماعی شهرداری کرمانشاه اذعان کرد: کرمانشاه و کردستان تنها منطقه خلاقی هستند که در مجاورت و کنار هم یک پهنه زیبایی از آواها و نواها و سنتها را در منطقه زاگرس نشین تشکیل داده اند.
درخشی افزود: سنندج و کرمانشاه به عنوان 2 شهر خلاق موسیقی و غذا در کنار هم دارای اکوسیستم مشترک هستند به خوبی می تواند منطقه خلاق را در دنیا را ایجاد کند.
وی بر ضرورت برنامه ریزی هر چه بیشتر بین شهرهای خلاق تاکید نمود و گفت: ایجاد کریدور گردشگری غرب کشور با دربرگیری استان های همدان، کرمانشاه و کردستان از اتفاقات خوبی بود که رقم خورد اما متاسفانه تغییرات مدیریتی در ایران این روند را از هم گسست.
این نشست تخصصی با حضور شهرداران و متولیانی از شهرهای سنندج، کرمانشاه و رشت به عنوان 3 شهر خلاق ایران در دنیا و در راستای ایجاد تعامل و همبستگی هر چه بیشتر بین شهرهای خلاق به میزبانی شهر سنندج صورت گرفت.
منبع: همگردی